I forlængelse af sagen om de filippinske chauffører i Padborg har Danish Crown og tre danske transportvirksomheder i fællesskab vedtaget en erklæring, der skal sikre sundhed, sikkerhed og rettigheder for ansatte i transportbranchen. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

– Den erklæring og det kontrolskema, vi i fællesskab har udarbejdet, er ikke en fuldstændig løsning på de udfordringer, der findes i transportbranchen, men i vores øjne tager vi med det her initiativ et stort skridt i retning af at sikre, at medarbejderne i transportbranchen behandles anstændigt, siger Lars Feldskou, der er global indkøbsdirektør i Danish Crown.

Sagen med de filippinske chauffører har fået et flertal i folketinget til at kræve yderligere kontrol med transportbranchen, og flere europæiske lande undersøger lige nu, om man kan dæmme op for brugen af chauffører fra lande udenfor EU. Sideløbende forhandler EU-landene om en ”vej-pakke”, der efter planen skal skabe ordnede forhold på transportområdet i EU.

Der er med andre ord et kæmpe arbejde i gang, men der er også mange forskellige holdninger til transportområdet på EU-plan. Af den grund er det meget usikkert, hvilke konkrete love, regler og initiativer forhandlingerne munder ud i, og derfor kalder tre af Danmarks store transportselskaber det nye initiativ nødvendigt.