Årets Springfrøpris går til elever fra 0.-2. og 6. klassetrin på Randers Lilleskole for projektet “Alice i Eventyrland”. Prisen blev overrakt af kulturminister Mette Bock på Designmuseum Danmark i København

 

Springfrøprisen uddeles til eksemplariske og kreative projekter inden for de praktiske og musiske fag i grundskolen.

Eleverne fra Randers Lilleskole får førsteprisen, fordi de har formået at åbne en klassisk forestilling op for nye kreative processer og faglige elementer for eleverne på tværs af klassetrin. På den måde har eleverne bidraget til et fælles produkt og kan samtidig se værdien af egne og andres kompetencer – uanset alder.

Skovshoved Skole i Charlottenlund får 2. pladsen for projektet “Skulpturforløb med edderkoppetema”, mens 3. pladsen går til Skt. Klemensskolen i Odense med projektet “Rummet”.

 

Kulturminister Mette Bock siger:

“Jeg er imponeret over, hvordan alle eleverne og lærerne har arbejdet med de kreative og musiske fag på nye og innovative måder. Det er så vigtigt, at vi ikke altid bare “gør som vi plejer”, og projekterne er gode eksempler på, hvor meget et fag kan folde sig ud, når vi arbejder med at tænke kreativt og udvikler fagene med tiden. Projekterne viser også, at der er en stor værdi i at samarbejde på tværs af forskellige klassetrin. Det viser, at vi alle har noget at bidrage med, og at vi kan lære utrolig meget af hinanden – uanset hvor vi er i livet.”

 

Undervisningsminister Merete Riisager siger:

“Stort tillykke til elever og lærere bag de tre projekter. Der er blevet arbejdet på tværs af fag og klassetrin, og sammen har eleverne vist, hvordan man med kundskaber inden for de praktiske og musiske fag blandt andet kan skabe musical, installations-, skulptur- og billedkunst på højt niveau – det er godt gået. Verden ligger åben for børn og unge, der er dygtige til at bruge deres hænder, og forhåbentlig vil andre skoler lade sig inspirere af vinderprojekterne.”