Borgerne i Randers Kommune er så gode til at fylde metal, glas, plast og papir i genbrugsbeholderne, at det kniber med at få plads til det hele. Det skal ikke sætte en stopper for sorteringslysten, så fremover kommer genbrugsbilen forbi lidt oftere

 

Det går over al forventning med at udsortere til genbrugsbeholderne i Randers Kommune, og specielt emballage af metal, glas og plast sorteres fra i stigende mængder. Og det er mængder så store, at der dårligt er plads til det hele, når der kun tømmes hver 4. uge.

“Det har vi taget konsekvensen af, og vi havde to valg: enten at køre ud med større beholdere eller at tømme dem oftere. De fleste ville være trætte af at have en endnu større beholder stående, så vi vælger i stedet at ændre tømningen af genbrugsbeholderne til hver 3. uge”, siger Jørgen Bondesen, der har med den logistiske planlægning at gøre.

“Man må nok forvente, at det giver lidt rod i systemerne den næste måneds tid, indtil det er kørt ind alle steder”, fortsætter han.

 

Hold dig opdateret

Det betyder at deres tømmedage kan ændre sig, for der skal justeres på rigtigt mange ruter for at få det hele til at passe. Efter 3. december kan man tjekke tømmekalenderen og se, om man bliver berørt af ruteomlægningen.

Det kan man gøre enten i app’en AffaldRanders eller via MIT AFFALD på www.affald.randers.dk