På søndag 25. november rejser skole- og uddannelsesudvalget i Randers Kommune på studietur til Finland og Sverige. Her skal politikere og chefgruppen i Børn og Skole hente inspiration til deres arbejde med at udvikle og styrke skoleområdet i Randers Kommune

 

“Alle børn skal trives, og alle børn skal blive så dygtige, de kan, uanset deres udgangspunkt. Når vi skal skabe de bedst mulige rammer er det vigtigt, at vi henter inspiration der, hvor noget lykkes. Finland ligger internationalt i top og har høstet stor anerkendelse – både hvad angår elevernes faglige resultater og trivsel. Og samtidig er eleverne kreative og dygtige til gruppesamarbejde. Derfor glæder jeg mig til at opleve det finske skolesystem inde fra,” siger Steen Bundgaard, formand for skole- og uddannelsesudvalget.

I løbet af fem dage skal skole- og uddannelsesudvalget besøge en række forskellige skoler og høre om de gode erfaringer fra de to nordiske lande.

“Vi arbejder i Randers med professionelle læringsfællesskaber, hvor lærere og pædagoger arbejder tæt sammen om de enkelte klasser og den enkelte elev. Det samme fokus har de i Malmø. Deres erfaringer går længere tilbage og er interessante i forhold til virkningen på trivsel og faglighed hos eleverne,” siger Steen Bundgaard.

 

Viden om det, der virker

Turen til Finland og Sverige er en kombineret videns- og inspirationstur. Derfor vil udvalgsmedlemmerne både opleve skolerne indefra og få oplæg fra svenske og finske skolefolk, der deler deres erfaringer med det, som virker. Emnerne spænder bredt over alt fra faglighed og inklusion til brug af informations- og kommunikationsteknologi.

“Jeg har store forventninger til udbyttet af vores studietur. Udvalget er stadig i begyndelsen af byrådsperioden, og derfor er det nu, vi skal samle inspiration til det videre arbejde. Samtidig skal vores arbejde med kvalitet i folkeskolen bygge på viden om, hvad der virker. Både Sverige og Finland har gjort sig gode erfaringer med udvikling af elevernes faglighed og trivsel. Derfor bliver det interessant at opleve deres skolesystemer og se, hvad vi kan tænke ind i vores egen praksis,” siger Michael Maaløe, direktør i Børn og Skole.

Studieturen varer fra 25.-30. november 2018.