Det er utroligt, hvad Randers-borgerne må finde sig i fra Dansk Fuel, som er det selskab, der nu ejer Shell-grunden over for Randers Havn. Her var der indtil 2014 en benzintankstation, ejet af Shell. Men den blev lukket ned, og nu ligger grunden og ligner noget fra en gyserfilm. Der er fyldt med ukrudt, der stikker op af asfalten, sprukne cementområder fra de gamle benzinstandere, og der står et grimt plankeværk, som Dansk Fuel nægter at nedtage. Og man ved ikke, om al eventuel forurening i jorden er undersøgt.

Randers Kommune har spurgt om at få lov til at nedtage plankeværket og opstille de lysende Randers-bogstaver. På den måde kunne grunden tage sig noget pænere ud, indtil man får lavet en blivende løsning. Men ikke engang det vil Dansk Fuel være med til. Og de forlanger 6.500 kr. om måneden af kommunen for at få lov at opstille de lysende Randers-bogstaver. Og plankeværket vil de ikke tage ned.

Efter min mening burde loven indeholde et krav om, at virksomheder der lukker ned, skal have ryddet helt op efter sig inden en bestemt tidsfrist. Sådan er det desværre ikke i dag.

Derfor har store virksomheder frit spil. Griskheden og grådigheden vil ingen ende tage. Først nægter Dansk Fuel at rydde grunden ordentligt op. Og når andre så tilbyder at gøre det, forlanger de penge for det. Man skulle ellers tro, at en stor pengestærk virksomhed ville være interesseret i at tage deres samfundsansvar på sig. Det ville klæde selskabet og gøre Randers-borgerne glade.

Kom nu, Dansk Fuel.

 

Iben Sønderup, folketingskandidat og byrådsmedlem

for Socialdemokratiet i Randers

Næstformand i Miljø- og Teknikudvalget