Der er både store følelser og stor scenografi i årets juleforestilling, ”Historien om Bella”, for hele familien på Randers EgnsTeater

 

Julen nærmer sig, og traditionen tro betyder det, at det er tid for årets store juleforestilling på Randers EgnsTeater. I år præsenterer teatret den hjertelige ”Historien om Bella”, der er en genopsætning af den roste juleforestilling fra 2015.

I ”Historien om Bella” møder publikum den unge pige Bella. Hun har mistet sin mor og bor under fattige kår med sin far, der knokler til dagen og vejen på et gammelt skibsværft. Livet er hårdt for de to, selv om de midt i fattigdom og slid får plads til at forberede en beskeden julefest. Men så tager historien en drejning. For en dag opdager alle omkring Bella, at hun har arvet sin mors store talent for at synge.

Et talent, som flere øjner, kan gøre Bella berømt og dem selv rige, så de prøver at overtale hende til at tage af sted for at optræde på de store scener. Men Bella vil meget hellere blive på skibsværftet for at fejre jul sammen med sin far, og da hun følger sit hjerte, ender hun med at få lige den jul, hun ønsker sig. Endda med en masse dejlige overraskelser.

 

En inderlig historie

Scenografien, der er skabt af Sus Haugland, præsenterer sig imponerende i teatrets største sal og består blandt andet af en gigantisk vindeltrappe og et flere meter højt skibsskrog. Et nedslidt skibsværft danner rammen om årets juleforestilling, hvor netop det rå udtryk giver mulighed for at sætte julen i perspektiv som hjerternes fest. For instruktør Kurt Bremerstent handler julen nemlig om meget mere end kravlenisser og julemænd.
”Med ”Historien om Bella” har det været vigtigt for mig, at fortællingen minder os om, at julen er en fejring af fællesskab og næstekærlighed. I forestillingen er der masser af sang, musik, komik og det helt store udtræk af herlige teaterløjer. Men samtidig er ”Historien om Bella” også en inderlig historie om at stå ved sig selv og at passe godt på sine medmennesker. Sådan en historie synes jeg, er meningsfuld og vigtig for børn og voksne at få med. Måske især i julemåneden,” siger Kurt Bremerstent.

 

To nye og tre gamle

”Historien om Bella” er en genopsætning, hvor der ud af de fem medvirkende er to nye skuespillere på rollelisten, nemlig Caspar Juel Berg og Hans Henrik Clemensen.

Caspar Juel Berg, der er uddannet på Statens Teaterskole 2009 og har i en årrække har været fast i Aalborg Teaters ensemble. Han har i denne sæson sin debut på Randers EgnsTeater i rollen som den luskede Albert.

Hans Henrik Clemensen, der spiller Bellas far, har været 45 år i teaterbranchen og spillet med i et hav af film, tv-serier og forestillinger. Han har været med i flere produktioner på Randers Egnsteater, og blandt andet spillet med i ”Charterrejsen”.

Anna Ur Konoy spiller titelrollen, som den unge pige Bella. Udover at være skuespiller er Anna også uddannet fra musikkonservatoriet. Og det kan man godt høre i ”Historien om Bella”, hvor hun til fulde får demonstreret sit store sangtalent. Anna har været med i otte forskellige forestillinger på Randers EgnsTeater. Senest spillede hun med i sidste års vinterkabaret ”Martha & Frank – sange fra et ægteskab.”

Lisbeth Knopper fra Randers EgnsTeaters faste skuespillerensemble spiller rollen som den temmelig sure, bitre og samtidig ganske finurlige direktør for forestillings skibsværft. Lisbeth var med, da Randers EgnsTeater blev etableret i 2000 og har siden spillet med i teaterproduktioner hver sæson.

Jacob Venndt, der er musiker og komponist, indgår i ”Historien om Bella” både som live musiker og skuespiller. Han har desuden komponeret musikken til forestillingen. Blandt andet balladen, ”Himmelens Land”, der er forestillingens tema, med tekst af Anna Ur Konoy.

”Historien om Bella” spiller på Randers EgnsTeater de tre første weekender i december både lørdag og søndag kl. 14 og 16. Samt 19. 20. og 21. december kl. 17.
Forestillingen er for alle fra 6 til 100 år.

 

Historien om Bella

Medvirkende: Lisbeth Knopper, Caspar Juel Berg, Hans Henrik Clemensen, Anna Ur Konoy, Jacob Venndt

Instruktør: Kurt Bremerstent

Scenograf: Sus Haugland

Musiker og komponist: Jacob Venndt

Forfatter: Andreas Garfield