Torsdag 29. november er der stormøde under overskriften “Mødet med Randers”

 

Hvordan opleves det at komme som fremmed til Randers? Hvordan opleves det første møde? Byder byen velkommen, inviterer den ind og viser vej? Og hvad med kulturmødet? Det skal der diskuteres åbent om ved møde torsdag.

For 16. år i træk er gruppen, bestående af Frivillighuset, SOS Racisme, AOF, Randers Bibliotek, Underværket og en række enkeltpersoner, initiativtagere til at samle alle med interesse i integration og kulturmødet til møde på Underværket.

Temaet ”Mødet med Randers”, er inspireret af aktiviteter i forbindelse med Festivalen 100% FREMMED? Hvor blandt andre Randers Bibliotek og Underværket afviklede flere events i august måned i år.

Torsdag 29. november får man to forskellige sider af ’Mødet med Randers’: Den ene viser, hvordan man som flygtning/asylansøger modtages fra officiel hånd. Den anden, hvordan det er at ankomme til byen som fremmed. Denne del består af personlige fortællinger fra fire personer med flygtningebaggrund.

Antallet af tilflyttere til Randers fra udlandet er faldet fra 430 i 2016 til 200 i 2018. Prognosen spår, at denne udvikling fortsætter, blandt andet i kraft af, at indsatserne i nærområderne intensiveres, fx i Libanon, hvor mere end én million syriske flygtninge har søgt tilflugt. At der kommer færre til landet, betyder ikke, at det bliver lettere at være fx ny irakisk, polsk eller eritreansk randrusianer. At man møder færre flygtninge i byen, betyder ikke, at de ikke findes.

Derfor er Røde Kors’ VR-Bænk installeret på Underværket 29. november. Her kan man tage en virtuel tur, som giver et øjebliksbillede af, hvordan det er at ankomme til et sted, man er tvunget til at kalde hjem.

Mødet starter kl. 16, og alle er velkomne i Underværket 29. november tilmelding senest 28. november på upp@undervaerket.dk

 ———————————————————–

Røde Kors’ VR-Bænk i Randers Fredag 30. november og lørdag 1. december kan bænken opleves i Røde Kors’ lokaler, Mariagervej.

 

Fra søndag 2. december til lørdag 8. december (kl. 13) kan bænken afprøves på Randers Bibliotek.