Condomeriet i Randers fylder 10 år. Det bliver fejret med kage, konkurrencer og knaldgode tilbud i butikken i Randers Sundhedscenter fredag 30. november

 

Den første december 2008 fik borgerne i Randers en ny mulighed for at søge råd og vejledning om alt fra “første gang” til forskellige typer af prævention. Condomeriet åbnede i Underværket, og formålet var at give både unge og ældre et sted at henvende sig med spørgsmål om sex og sundhed.

“Vi sælger kondomer i alle størrelser og farver, men vi er lige så meget til rådighed for alle typer af spørgsmål om seksuel sundhed. Det er der heldigvis mange, der benytter sig af – både i butikken og anonymt via telefonen,” fortæller Janni Watson, der startede Condomeriet i Randers.

Condomeriet fejrer 10-årsdagen på fredag 30. november i åbningstiden fra kl. 12 til kl. 16 med konkurrencer, kage og gode tilbud, og alle er velkomne til at kigge forbi.

 

10 år med en kedelig butik

Condomeriet flyttede fra Underværket til Randers Sundhedscenter i 2011. Selvom størstedelen af de besøgende er unge under 25, så er knap en tredjedel af kunderne voksne par og borgere op til cirka 70 år. Der kommer også forældre til teenagere, der gerne vil støtte deres børn med indkøb af prævention.

Nogle af de besøgende er faste kunder, der indkøber prævention i butikken, men mange bruger også personalets kompetencer til at få råd og vejledning.

“Der er stadig nogen, der tænker, at det er pinligt at gå ind i en butik, der handler om noget med sex. Men jeg plejer at sige, at det faktisk er en meget kedelig butik, fordi det primært handler om sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Og så er det jo ansvarligt at passe på sig selv og andre,” siger Janni Watson.

Condomeriet ligner dog langt fra en kedelig butik, og man er altid velkommen til at kigge forbi til en snak eller et kig på sortimentet, der blandt andet omfatter økologiske og latexfri produkter.