Mandag aften 3. december besøgte mangeårig iværksætter og Uddannelses- og Forskningsminister, Tommy Ahlers (V), Randers til en personlig snak om, at gå fra det private erhvervsliv til en ministerpost

Tommy Ahlers har bl.a. tidligere været en del af iværksætterpanelet i ”Løvens Hule” på DR, hvor han har været med til at vurdere og investere i andre iværksætteres ideer. Nu er han Uddannelses- og Forskningsminister for partiet Venstre, hvor tidligere borgmester og nuværende folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) havde inviteret ham til Randers i samarbejde med Erhverv Randers, hvor over 250 randrusianere deltog i mødet.

”I sommers holdte jeg åbent møde i min egen have i Assentoft, hvor vi havde besøg af Inger Støjberg og nu har vi så besøg af Tommy Ahlers. For mig er det vigtigt at mine gode og dygtige kollegaer kommer forbi byen, for det giver vores ministre et bedre indtryk af hvad vi mener og mangler her i Randers. Jeg håber på at mødet giver vores Uddannelsesminister indtryk af, at vi f.eks. godt kunne bruge nogle flere videregående uddannelser her i byen” siger Michael Aastrup Jensen (V)
Michael Aastrup mener, at Randers lige nu er mellemstation for Aalborg og Aarhus, og det er ikke godt nok.

”Vi er Danmarks sjette største by, og det betyder altså også, at vi bør have flere videregående uddannelser i kommunen. Det kan vi kun, hvis vi lokale folketingsmedlemmer banker i bordet og viser ministrene vores virkelighed her i Østjylland. Det er også derfor jeg har inviteret ministeren”, siger Michael Aastrup Jensen (V).

 

Møde med erhvervslivet

Til mødet havde Erhverv Randers bl.a. fundet to virksomheder der blev præsenteret for ministeren og de mange tilhørere, som man kender det fra løvens hule. Tommy Ahlers mener, at uddannelser og erhvervsliv er meget tæt relateret og det derfor også er altafgørende at de to områder arbejder sammen.

”Med min fortid ved jeg jo en hel masse om at drive virksomhed og derfor også om, hvad det er vigtigt vores unge studerende får med sig videre ud i erhvervslivet. Derfor vil jeg også gerne takke Michael og Erhverv Randers for at invitere mig til byen, og høre lidt om hvordan man gør tingene her” siger Tommy Ahlers (V)
Inden det åbne møde havde Michael inviteret forskellige lokale erhvervsdrivende til formøde med Ahlers, så de kunne fortælle mere om hvad man særligt mangler i Randers.
”Her i byen er vi rigtig gode til at drive virksomhed, selvom vi som rigtige jyder sjældent praler med det. Derfor synes jeg også det var vigtigt at ministeren kunne høre lidt om hvad vi reelt mangler, og hvordan vi kan komme det til livs, fra hestens egen mund” slutter Michael Aastrup Jensen (V).