Bæredygtige boliger for verdens mest udsatte i Randers har virksomheden Lifeshelter (tidl. Evershelter) kontor

 

Stifter Jakob Christensen har netop ansat en adm. direktør. Det er direktøren for Zoologisk Have i Odense, Jens Odgaard Olsson, som nu skal være med til at bringe virksomheden ind i en ny æra.

Dermed er der fire ansatte på kontoret i Randers, og netop i dag har de fået en millionordre i hus. Samtidig rykker virksomheden ind i byen nye Makerspace, Fabrikken, i løbet af den næste måned.

Folketingskandidat i Randers, Iben Sønderup, og EU-kandidat Niels Fuglsang, begge fra Socialdemokratiet, var heldige at komme på besøg hos Lifeshelter på denne dag, hvor så mange store beslutninger faldt på plads.

Lifeshelter producerer bæredygtige boliger til verdens mest fattige og udsatte mennesker: flygtninge og internt fordrevne. De fleste danskere kan nok genkalde sig billederne af de endeløse rækker af hvide telte, man ser i flygtningelejre. Men et telt af stof giver ikke særlig god beskyttelse mod hverken varme, kulde, vind eller uvelkomne gæster.

Jakob Christensen satte sig for at opfinde en bedre løsning.

”Vi fandt ud af, at vi kunne producere Lifeshelters mere bæredygtigt og billigere end de traditionelle telte, hvis vi henlagde produktionen til de nærområder, hvor shelterne skal bruges,” fortalte Jakob Christensen.

”Et shelter tager 2-4 timer at stille op. Og så har man en isoleret bolig, der modstår varme, kulde og vind og kan holde i 15 år.”

Lifeshelter etablerer hurtigt produktion i modtagerlandende.

”Det er en rigtig spændende virksomhed,” mener Iben Sønderup.

”Det er fantastisk godt tænkt, at man kan give verdens mest udsatte bedre boliger, og så oven i købet via bæredygtig produktion.”

Niels Fuglsang er også imponeret:

”EU er på udkig efter løsninger på, hvordan vi kan hjælpe de over 65 millioner mennesker der i dag er på flugt i verden. Her i Randers leverer man en god del af løsningen, og den historie skal vi have ud i EU”.