Frederik Ipsen nu klar til sidste skridt – VM-dyst mod alle de professionelle

 

Da nu 28-årige Frederik Ipsen med bopæl og kone og barn i Randers i fjor debuterede ved det danske mesterskab i bodybuilding i klassen indtil 80 kg og strøg helt til tops, kom det frejdigt fra Frederik, at nu ville han være verdensmester.

Nu små 14 måneder efter er han returneret fra Californien i USA som verdensmester.

Ganske vist kun bandt amatørerne, men alligevel…

Og de helt store navne – de professionelle fyre – kan bare vente sig, for Frederik er opsat på at gå hele vejen.

”Nu vil jeg også være verdensmester blandt de allerbedste,” siger Frederik vel retur i Randers, hvor han har boet de sidste otte år, og med i bagagen har han den eftertragtede pro.-licens, der er lig med billetten og dermed retten til at konkurrere med de helt store navne.

”VM-titlen i USA blev hentet i lad os kalde det amatørligaen, men sejren giver mig adgang til de professionelles konkurrencer, og det har hele tiden været målet. Og nu skal de professionelle også besejres,” kommer det fra Frederik, der i USA besejrede 15 konkurrenter i klassen indtil 80 kg.

At der hele tiden har været styr på vægt og kost understreges af, at Frederik vejede ind på 79 kg i klassen indtil 80 kg.

Bedre kan det næsten ikke gøres.

Ved DM i fjor blev Frederik også allover-vinder – altså stævnets suverænt bedste..

Det blev han dog ikke i Californien, hvor han var oppe mod de fire andre vægtklassevindere, men en fornem andenplads blev det da til.

 

10 års slid bag VM

VM-titlen i USA var den foreløbige kulmination på en fantastisk karriere efter en fantastisk og utrolig træningsindsats.

”Ja, det har taget mig 10 år at nå hertil, og de sidste syv måneder inden VM i Californien har udelukkende handlet om koncentreret træning og styret diæt,” siger Frederik, der var lykkelig for sejren, der aldrig var i fare og understregede, hvad et af de helt store navne i international bodybuilding Lee Kemp, der var hoveddommer ved DM i fjor, dengang sagde til Frederik.

”Du kan blive verdensmester….”

Lød det i fjor fra Kemp, der da også var til stede ved VM i Californien.

Nu er et stort mål nået.

Og nu går Frederik efter det næste.

Er det ikke at være for optimistisk at tro på sejr mod de professionelle?

”Det kan da godt ske, men når man er nået så langt som nu, skal forsøget da gøres. Jeg tror godt, det kan lade sig gøre og vil prøve, men det kan da godt være, de professionelle er for gode….”

Kommer det fra Frederik, der fik lysten til body-building, da han så nogle bodybuildere træne. Fire år efter vandt han sit første danske mesterskab, da han for første gang overhovedet stillede op i et stævne. Efter i alt otte års hård træning og op til konkurrencen syv måneders diæt. Nu små 10 år efter den første træningsdag er han verdensmester.