Onsdag 12. december har Jernbane Apoteket i Randers eksisteret i 100 år. Apotekeren Jeanette Abel er den første kvindelige apoteker i Randers

 

Meget er forandret siden Jernbane Apotekets start i 1918. Dengang var apotekeren typisk en mand, og han blev udnævnt af Kongen. I dag er det Sundhedsministeren, der uddeler bevillinger til at drive apotek, og når en apoteker stopper, gives licensen tilbage til staten, som så udvælger en efterfølger. Derfor har mange af landets apoteker en lang årrække bag sig.

Hos Jernbane Apoteket er det ikke kun apotekeren men også personalet, der trofast har betjent kunderne i en lang årrække. Indtil flere 25 års og 40 års jubilæer er blevet fejret gennem årene.

Som den første kvindelige apoteker i Randers, overtog Jeanette Abel Jernbane Apoteket i 2002. Med hende har apoteket fulgt udviklingen og omfatter i dag Hovedapoteket på Vestertorv, apoteksafdelingen på Glarbjergvej samt apoteksfilialerne Thors Bakke og Langå Apotek.

”Tillid mellem apotek og kunde er vigtig, ikke mindst når det gælder medicin. Derfor vægter vi den gode service højt”, siger apoteker Jeanette Abel og tilføjer:

”Hos os er værdier som ordentlighed og service i højsædet. Jeg ved ikke, om det er kvindelige værdier, men det er noget, vi vægter højt. Vi skal som personale tage hånd om vore kunder, for det er en tillidssag at handle på et apotek. For os har rådgivning, vejledning og omhu høj prioritet, og vi oplever dagligt, at kunderne kommer, fordi de ved, at hos os kan de være sikker på at få faglig information. Til den gode service hører også, at vi lever op til kundernes forventning om kort ventetid. Den gennemsnitlige ventetid hos os er kun et minut, hvilket er medvirkende til, at kunderne vælger os”, siger Jeanette Abel.

I forbindelse med jubilæet har Jernbane Apoteket aktiviteter samt tilbud på forskellige hudplejeprodukter og vitaminer. Og som en ekstra service i de dage jubilæet bliver fejret, vil personalet smile endnu mere.