Sidste runde i år hjemme mod Vejle er af vital betydning

 

Randers FC-folket behøver ikke spørge, hvad Randers FC-fans ønsker sig i en tidlig julegave i år. Svaret er enkelt: Sejr og dermed tre point i sidste runde i 2018 lørdag eftermiddag på hjemmebane mod Vejle Boldklub.

For med sejr over Vejle kan Randers FC – inden sidste runde nr. otte a point med nr. syv AaB, der har bedre målregnskab – med lidt hjælp udefra kravle et godt stykke op i tabellen med mulighed for at passere AaB (ude mod OB), Esbjerg (hjemme mod FC Nordsjælland) og AC Horsens (hjemme mod FC Midtjylland) og dermed overvintre i Top 6.

Det ville være et fornemt punktum på efteråret 2018 og give et godt afsæt inden et på papiret svært program i de sidste seks indledende runder med start allerede i februar, hvor Randers FC har AaB ude, FC København hjemme, Brøndby ude, Sønderjyske ude, AC Horsens hjemme og så i sidste runde skal på udebane mod OB.

Med Vejles nederlag i søndags mod Brøndby er Vejle, Vendsyssel og Hobro efterladt i bunden med 16 point, så det er nemt at se, hvad en Randers FC-sejr lørdag mod Vejle kan betyde – nemlig et hul på hele 12 point ned til Vejle og de to andre, idet Vendsyssel skal til Brøndby og Hobro skal på udebane mod AGF.

 

Bagers lækkebid

Randers FC er efter 1-0 i den vigtige kamp ude mod Vendsyssel noteret for tre udebanesejre i træk -2-0 i Århus over AGF, 1-0 i Hobro og nu 1-0 over Vendsyssel og har i de sidste fem kampe hentet 10 point via nederlag mod FC Midtjylland og uafgjort mod FC Nordsjælland.

Sejren i Vendssyssel burde aldrig være kommet i fare, men Randers FC fik ikke gjort mulighederne færdige, og med en spinkel føring kunne alt jo ske, og det kan nok være, Randers FC måtte prise sig lykkelig for den svenske målmand Patrik Carlgren, der måtte hive klassespillet og en tredobbelt redning frem i slutfasen, der grundet skader medførte hele mere end syv minutters tillægstid.

Kampens afgørelse stod Jonas Bager og Saba Lobjanidze efter en lækkerbidsksen fra Bager.

Midt på egen banehalvdel smed Bager en lang fremlægning over hele Vendsyssel-forsvaret som Saba overspurtede og løb sluttelig fra Alexander Juel Andersen og fornemt løftede bolden over målmand Nicolai Flø.

Vejle svækket til kampen

Vejle er svækket, når holdet lørdag eftermiddag kommer til Randers for at nøde Randers FC i i sidste runde i 2018.

Brasilianske Alan Sousa dummede sig gevaldigt i kampen mod Brøndby i søndags, hvor Soua havde bragt Vejle foran på et glimrende frisparksmål, men i den hektiske slutfase fik han først gult kort for at forsøge at filme sig til et straffespark, og i de allersidste sekunder brokkede han sig så meget over ikke at have fået et hjørnespark samtidig med, at han med fingersprog og fagter ikke lod nogen i tvivl om, hvad han mente om dommerens evner, og så var der selvfølgelig nyt kort til Sousa og farvel og tak – og velkommen til en plads som tilskuer i Randers.