Hos Carlslund plantage byder årets højdepunkt på masser af traditioner blandt kunderne, der også kommer for at se det berømte rensdyr Rudolf fra biograffilmen “Julemandens datter”

 

Hos Carlslund i Askildrup er det blevet en tradition at børn og barnlige sjæle, kan komme og se til julemandens rensdyr, når de skal hente juletræ. Og i år er ingen undtagelse – for femte gang.

“Vi låner rensdyrene og altid to for de skal gå i flok. De skal helst have noget skovbund at gå på og her bliver de passet godt på, til de skal hjem igen”, fortæller indehaver Jørgen Glud.

En anden tradition er, at det er de samme, der kommer år efter år for at hente deres juletræ og Jørgen Glud kan næste sætte kalenderen efter det.

“Det er som regel altid samme weekend familierne kommer forbi hvert år. Der er masser af tradition forbundet med at hente juletræet, kan vi se”.

Man kan enten tage et juletræ med hjem eller fælde det selv i vel nok Danmarks største fæld-selv plantage, der er vokset støt i de 27 år som Carlslund har haft juletræsplantage.

Og så kan man lune sig på æbleskiver og glückwein i julestuen.

 

Disney

Juletræet kom til Danmark fra Tyskland i 1880, og er en tradition som de voksne giver videre til deres børn, og derfor er der også mange der kommer forbi hvert år – det er blevet deres tradition.

“Og så kan vi takke Disney for de mange dejlige ting, vi forbinder julen med – blandt andet at det er rensdyr, der trækker julemandens kane. Derfor synes vi, det er sjovt, at have dem her hos os”, siger Jørgen Glud.

En anden ting som Jørgen Glud ikke er så glad for, at Disney har givet videre til julen, er juletræets form.

“Vi kender alle sammen historien, hvor Anders And er ude for at fælde juletræet og kommer hjem, så er det helt kegleformet. Den form efterlyser mange. Men det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Heller ikke selvom vi klipper træerne 17 gange om året. Men vi forsøger at få dem så tætte som muligt”, fortæller Jørgen Glud.

“Ja faktisk har vi en plantage fyldt med Bonzai-juletræer”, griner han.

Og sommeren har slet ikke været hård ved juletræerne – de er plantet på lerjord, og den holder på vandet – det har tværtimod resulteret i endnu flottere træer denne jul.