En uge før tid er det nu muligt at køre på den nye Merkurvej i Paderup – udenom Munkdrup, da borgmester Torben Hansen klippede den røde snor torsdag 13. december

 

“Det er en stor dag for Randers kommune. Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har indviet et stort stykke vej – det må jeg hjem og kigger i arkiverne efter”, sagde Torben Hansen blandt andet ved åbningen.

Der var fundet et tykt stykke snor frem til lejligheden, der dog krævede en ekstra kraftig saks, der måtte købes i Biltema, der lå lige ved siden af indkørsel til det 1500 lange stykke nye asfalt.

Det er muligt at kære 80 km/t udenom Munkdrup og op til rundkørslen, der forbindes med det nordlige hængsel og E45.

Der var mødt et par håndfulde håndværkere og beboere op til indvielsen samt personale fra Teknisk Forvaltning.
“Det er ikke mindst en stor dag for beboerne i Munkdrup, der nu slipper for at få trafikken gennem den smalle vej, der hidtil er gået gennem byen”, sagde Torben Hansen.

“Der bliver en bedre trafikafvikling i Paderup og til det nye boligområde, der er planlagt i Munkdrup og ikke mindst til E45”.

Anlægsarbejdet har stået på i seks måneder. Der er undervejs blevet flyttet ca. 9000 m3 jord (det svarer til ca 13500 tons), udlagt ca. 12000 m2 asfalt og etableret et nyt stort regnvandsbassin til at aftage vejvandet fra den nye vej. Den samlede anlægssum er på fire mio. kroner.

Det er Entreprenørfirmaet Gert Møller fra Harlev J, der har stået for ombygningen af vejen, og de tog borgmester Torben Hansen med i bilen og kørte den første tur på den 1500 meter lange vej, der snor sig udenom Munkdrup.

Alle kan benytte vejen fra i dag torsdag 13. december.