Hvert år får børnene der er indlagt på børneafdelingen på Regionshospitalet Randers besøg af nissen Sybille og i år var ingen undtagelse

 

Og som altid var børnenes øjne så store som tekopper, når hun trådte ind af døren. I en tid med sygdom er det et dejligt at bræk for børnene at få besøg af en nisse her op til jul.

For 15. gang kom Sybille – alias Nijole Franck – med tøjdyr doneret af Randers Regnskov.

“Det er jo efterhånden blevet en tradition – jeg elsker børn”, fortæller Nijole Franck.

Det er hårdt at være indlagt, især hvis man er barn og har ondt. Derfor er det et godt afbræk for børnene at på besøg af Sybille.

“Der er jo mange ting her i julen, som børnene måske går glip af – og så skal de da også have besøg af nissen. Nissen er et lyspunkt for dem i en hverdag med snak om sygdom”, siger Nijole Franck.

I år var der godt belagt på børneafdelingen – hen imod 15 børn var denne dag indlagt, da nissen kom på besøg.

Sybille tager også turen til akutmodtagelsen, for at se, om der er børn ligesom hun besøger dagsafsnittet og neonatal-afdelingen for tidligt fødte børn. Nijole Franck synes ikke, det er rigtig jul, før hun har været på besøg på børneafdelingen, siger hun.

Det er også derfor Regnskoven bliver ved med at give tøjdyr til børnene – ellers er det ikke rigtig jul.

Katrine Domino på tre år var en smut forbi børneafdelingen, dog kun denne dag. Ved sin side havde hun far Richard Domino. De bor i Støvring og skal hjem og holde jul. Hun var noget nysgerrig, da Sybille pludselig stod i døren.

Også Jarl Rosenkilde på tre år var en tur forbi børneafdelingen – han havde mavepine, så nu skulle der tages prøver. Han havde ikke lyst til at snakke med spraglenissen, og skulle lige se krokodillen an, som han fik i gave.

En anden, der fik besøg, var Elias på fem år. Han var lidt betuttet over at få besøg af spraglenissen, som også kan mødes i Randers Midtby i december. Han var blevet indlagt natten til torsdag med akutte mavesmerter. Med sig havde han sin far Joachim. Men forhåbentlig skal han hjem til jul.