Søndag 26. maj er der valg til Europaparlamentet. Her skal der vælges 14 danske medlemmer. Folkebevægelsen mod EU i Randers inviterer alle interesserede til debatmøde i Randers

 

Tirsdag 8. januar afholdes der stormøde om EU-valget 26. maj i 3F´s lokaler på Tronholmen 9.

Hidtil har Danmark haft 13 medlemmer af Europaparlamentet, men fordi Storbritannien forlader EU, bliver de britiske pladser fordelt mellem de øvrige medlemslande.

Mødet lægger op til masser af diskussion og udveksling af holdninger.

Medlem af Europaparlamentet for Folkebevægelsen mod EU Rina Ronja Kari kommer og debatterer med den socialdemokratiske folketingskandidat Malte Larsen.

Nogle af de aktuelle emner som diskuteres er Brexit og social dumping. Det er uvist hvad Storbritanniens udmeldelse af EU betyder.

Social dumping er et stort problem i Danmark. Det erkender alle parter, men hvad kan man gøre for at dæmme op for problemet?

Senest kom det i oktober sidste år frem, at filippinske chauffører boede i usle og uhygiejniske forhold i Padborg. Her blev de hyret af danske vognmænd angiveligt til at arbejde for 15 kroner i timen.

“Men der er ingen begrænsning for emner. Sidder man og brænder med et spørgsmål eller en holdning, så skal man ikke holde sig tilbage, og vi skal nok sørge for, at der bliver svaret fyldestgørende på spørgsmålene”, lover formand for Folkebevægelsen mod EU i Randers, Michael Rützou.

Mødet finder sted tirsdag den 8. januar, klokken 19, og afholdes i 3F’s lokaler på Tronholmen 9.

Det er Folkebevægelsen mod EU i Randers og Djursland, som er arrangør. Alle er velkomne, og der er gratis adgang.