Elitechef Morten Arvidsson stopper 1. februar og tiltræder nyt job i Aalborg

Den anerkendte håndboldtræner Morten Arvidsson med en flot fortid og hovedrolle i Randers HK og siden 2011 ansat som elitechef i Randers Kommune, tager en sidste-dags ekstra-arbejde, når han fredag 1. februar styrer Randers Kommunes hyldest til idrætten – Sportsfejringen,

For Arvidsson har nemlig sagt sit job ved Randers Kommune op med fratrædelse torsdag 31. januar, hvorefter han 1. februar tiltræder som event- og aktivitetskoordinator i Ålborg Kommune.

Morten Arvidsson er ikke meget for at kommentere på det bratte og hurtige jobskifte, men at der blæser nye vinde på Laksetorvet efter anførerskifte og udskiftningerne i byråd og udvalg er ingen hemmelighed.

Arvidsson ønsker ikke at bidrage til snakken om forholdene på gangene på Laksetorvet.

”Jeg har haft et meget spændende job i Randers og ser frem til et meget spændende job i Aalborg,” siger Arvidsson, der på SIK-udvalgets spareforslag til eliteidrætten i Randers kunne se, at man ville spare 166.000 kroner på administrative udgifter i Arvidssons afdeling, der kun tæller Morten selv…

Så det var altså en lønnedgang, der kunne mærkes – meget tæt på 25 procent af den samlede SIK-besparelse på eliteområdet.

At Arvidsson, der i 2011 en anden tidligere Randers HK-træner Martin Albertsen som elitechef, så samtidig skulle gå nogle få timer ned i tid gjorde jo ikke fremtiden mere attraktiv.

Men løn og timer vil han ikke snakke om.

”Der ligger mange ting bag mit farvel til Randers. Men lad mig blot sige, at Randers Kommune har valgt at nedprioritere eliteidrætten. Anderledes kan det ikke tolkes, at man nu vil skære ned. Det bliver sværere at drive eliteidræt med færre penge og mindre tid til en elitechef eller elitekoordinator eller, hvad man skal kalde pågældende. Randers Kommune har med den ønskede og nu gennemførte omorganisering og nedprioritering brugt megen tid på ingenting,” siger Arvidsson med hensyn til de markante ændringer i hele eliteidræts-organiseringen, hvor en bestyrelse startede op 1. januar 2018 som afløser for det tidligere eliteråd.

Nu er bestyrelsen aflivet og alle kompetencer overgået til på SIK- – sundhed, idræt og kulturudvalget.

 

Ikke overrasket

Eliterådsformand Lars Elkjær, der som omtalt andetsteds stopper med sit frivillige kommunale fritidsjobjob indenfor eliteidræt i Randers, er ikke spor overrasket over Arvidssons farvel.

”Når man beder en medarbejder gå 166.000 kroner ned i årsløn og pågældende så blot skal arbejde få timer færre end hidtil, må man fra kommunens side forvente, at den pågældende medarbejder leder efter andet job..”

Siger Lars Elkjær, der er ked af det.

I dobbelt forstand.

Både på Arvidssons vegne, men sandelig også på den samlede randrusianske eliteidræts vegne, når man nu vil skære kraftigt i lønnen og ændrer en chef- til en koordinatorstilling.

”Hvis man i den grad som her nedgraduerer stillingen og funktionen, må man se i øjnene, at det så er et andet ansøgerfelt, man får med at gøre….”

”Og der skal ikke skæres i timerne. Det skal være en fuldtidsstilling,” siger Elkjær, der har haft det fint med Arvidsson.

”For mig som tennismand og formand i Randers Tennis Club har Morten være en god chef og sparringspartner. Han fortjener mange rosende ord, og vi har haft et fint samarbejde i bestyrelsen,” siger den snart fhv. eliterådsformand om den snart fhv. elitechef i Randers Kommune.

Mange har en mening om årsagen til kommunens behandling af Arvidsson, men ingen vil citeres til artikelbrug.

Dog skinner det tydeligt igennem, at det politiske skifte i Randers Kommune, samarbejdsproblemer og kemien på gange og kontorer på Lakstorvet spiller hovedroller i et speget spil, hvor eliteidrætten blot et år efter at have valgt en elitebestyrelse nu sættes ud på bænken og må se SIK-udvalget tage anførerbindet og udstikke både kurs og taktik.