Mogens Nyholm skyder med skarpt i sagen om Morten Arvidsson og lukningen af eliterådet 

Den tidligere formand for kultur- og fritidsudvalget, den radikale Mogens Nyholm, skyder med skarpt i sagen om behandlingen af den snart fhv. elitechef Morten Arvidssons – og om hele den kommunale håndtering af eliteidrætten, hvor man har nedlagt elitebestyrelsen, der så dagens lys 1. januar 2018, og nu i stedet laver et elite-koordineringsudvalg, der underlægges Sundheds-, Idræt- og kulturudvalget, der har alle kompetencer på eliteområdet.

Urent trav og usympatisk behandling er nogle af de ord, Nyholm tager i anvendelse mht Arvidsson, der har været elitechef i Randers siden 2011 og fratræder 31. januar, men dog tager Sportsfejringen 1. februar med, inden han skifter til job i Ålborg Kommune.

”Morten Arvidsson har sagt sin stilling op. Jeg forstår udmærket hans farvel, men desværre er Radikale Venstre det eneste parti i Sundheds-, Idræt- og Kulturudvalget, der klart har sagt fra over for det urene trav, der ses i eliterådssagen,” siger Nyholm og er rystet over kravet til Arvidsson om en årlig lønnedgang på 166.000 kroner.

Som følge af budget 2019 stod Morten Arvidsson til en lønnedgang på 166.000 kroner.

”Efter flere års virke og så indpakket ved en ændring/nedgradering af Arvidssons titel fra chef til konsulent,” siger en rystet Nyholm, der så finder det svære skyts frem.

”Kunne man forestille sig, at en forvaltningsdirektør udsættes for en sådan usympatisk behandling? Nej, han/hun ville få et gyldent håndtryk. Sådan er verden jo også,” fastslår Mogens Nyholm, der har prøvet lidt af hvert i 13 år i Randers Byråd.

”Jeg har aldrig nogensinde i mine 13 år i byrådet oplevet noget lignende personalemæssigt, som det Morten Arvidsson er udsat for,” siger Nyholm rent ud og beklager så, han ikke kan sætte navn på den, der har støbt kuglerne.

”Om skurken er borgmesteren og hans forligskreds eller, om det er forvaltningen, der har spillet den bidske bold ind i den politiske boldgade, har jeg svært ved at vurdere,” siger Mogens Nyholm, der også undres over omorganiseringen af eliterådet samt en yderligere budgetbesparelse på 600.000 på eliteidrætten.

 

Useriøst og uprofessionelt

Mogens Nyholm er vred. Ikke blot over Randers Kommunes behandling af snart fhv. elitechef Morten Arvidsson, men også over omorganiseringen af kommunens eliteidræt.
Nyholm kalder det hele for et uskønt politisk spil.

Et spil, der har en lang række tabere.

”Andre tabere i det her uskønne politiske spil er de meget kompetente foreningsvalgte/eksterne medlemmer af Eliterådets bestyrelse, der tiltrådte januar 2018. Nu lukkes bestyrelsen ned,” siger Nyholm, der sammen med borgmesteren og to andre politikere fra henholdsvis V og S var politisk valgt medlem af Rådet.

Så kommer der endnu en bredside fra Nyholm.

”Sagt lige ud. Det er uden at ville uddybe det yderligere simpelthen useriøst og uprofessionelt at lukke ned for den velfungerende Eliteråds-bestyrelse efter kun et års virke. Blot vil jeg anføre, at bestyrelsesformand Lars Elkjær og øvrige eksterne medlemmer var meget engagerede og særdeles kompetente i det idrætsmæssige arbejde,” siger Mogens Nyholm, der ikke fatter byrådskollegernes håndtering af disse sager.

”Jeg har kun hovedrysten til forligspartierne Socialdemokratiet, Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti i den her sag. Deres tråd er ikke til eliteklassen. Deres håndtering er flov og frygtelig sørgelig,” lyder det fra Mogens Nyholm.