Det er 15. gang der afholdes Midwinter Meltdown, denne gang lørdag 16. februar i Turbinen

 

Og arrangørerne er stolte over at kunne præsentere det absolutte hovednavn Rotting Christ fra Grækenland.

De har de sidste 30 år huseret som et af de største undergrundsnavn i Black metal. Og dagen før 15. februar udgiver de netop deres nye album.

Det danske hovednavn denne aften er album aktuelle Artillery, der endnu engang høster talrige reviews fra hele verden og stadig spiller deres helt egen særegne Thrash. Fra old til New school kommer polske Materia med deres nyfortolkning af hvordan metal kan lyde i 2019.

Også Thorium der også stadige er albumaktuelle ryster grundvoldene med deres bombastiske dødsmetal. Sidste navn på plakaten er randrusiansk

oldschool Heavy Metal fra de lokale ¨Metal Cross, der spiller fra hele 80´er bagkataloget til helt nye skæringer.

Et sidste band der vil åbne festivallen offentligøres først i Januar.

Arrangører er Popshit Records, Turbinen og Von Hatten og arrangementet starter kl. 16.30.

 

Historie

Midwinter Meltdown er en en-dags musikfestival i Randers, som har kørt en gang årligt siden 2005 og efterhånden virkelig har fået fodfæste i Danmark.

Formålet har fra starten været at fremme kendskabet og interessen for undergrunds- og live-musik, primært genrer indenfor heavy metal, og ikke mindst at fremme den lokale musik. Midwinter Meltdown søger derfor også at præsentere et varieret program med både etablerede og nye kunstnere.

Metal-musik præsenterer sig bedst i store lokaler med højt til loft og plads til lyd, lys og sceneshow. Turbinen er det nye spillested i Randers og har de perfekte forhold det og rammer for en god festival, og Midwinter Meltdown er utrolig glade for det nye samarbejde med Turbinen.

Randers er nu på det danske landskort som en by, der tør støtte undergrundsmusikken, og ikke mindst støtte en musikgenre som heavy metal, der næsten totalt ignoreres af radio og TV.

Midwinter Meltdown er med til at give unge en kvalitetsoplevelse med musikken, og er samtidig en portal, hvor græsrødderne kan møde de professionelle.

Festivalen er non-profit og køres udelukkende af frivillige, skulle der være et lille overskud vil det automatisk blive overført til næste års event. Hele samarbejdet kan kun lade sig gøre pga. Café Von Hatten og økonomisk støtte fra Randers Kommune og Fonden Harmonien.