Randers Byråd har godkendt en fem-årig aftale med Danmarks Idrætsforbund og DGI. Aftalen betyder, at Randers bliver blandt de 15 kommuner, der går forrest for at gøre Danmark til verdens mest aktive nation

 

Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. Det er målet i den nationale vision ”Bevæg dig for Livet”, som Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI står bag. Og Randers er valgt som en af de kommuner, der nu skal gå forrest i indsatsen for at realisere visionen.

 

Flere aktive

På mødet den 14. januar har Randers Byråd godkendt en 5-årig visionsaftale mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Randers Kommune. Med aftalen forpligtiger Randers Kommune sig til at sætte gang i en række initiativer, der skal bidrage til at realisere den ambitiøse vision.

I alt indeholder aftalen otte indsatsområder, der involverer hele kommunen. Målet er samlet set at få flere idrætsaktive borgere i Randers Kommune. Særligt med fokus på at få de inaktive gjort idrætsaktive samt at der er flere borgere der dyrker idræt og anden motion i fritiden.

 

Royal opbakning

Bevæg dig for Livet er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie. Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI har investeret et trecifret millionbeløb i projektet, der foruden Randers Byråd møder opbakning fra bl.a. Christiansborg og H.K.H. Kronprins Frederik.

Ambitionen for Bevæg dig for Livet er, at 75 procent af danskerne i 2025 skal dyrke idræt, og at 50 procent af befolkningen skal dyrke idræt i en forening. Ved opstarten af projektet var status, at 68 procent af befolkningen var idrætsaktive, og 41 procent var medlem af en idrætsforening.

DIF, DGI og Randers Kommune underskriver formelt visionsaftalen i forbindelse med den årlige hyldest til idrætten i Randers; Sportsfejring 2018, der finder sted 1. februar i Arena Randers.