Det prisbelønnede plejehjemsbyggeri Huset Nyvang i Randers får på mandag den 21. januar besøg af Ældreminister Thyra Frank

 

“I Randers sørger de for, at de gamle – der hvor de bor – kan se og møde børnene fra børnehaven. Det skaber glæde og indhold i hverdagen for de ældre, men børnene kan også få meget ud af mødet. Så jeg ser meget frem til at besøge Huset Nyvang og se og høre mere om deres erfaringer, som måske kan inspirere andre,” udtaler ældreministeren.

Det demensvenlige plejecenter på Rindsvej består af fire adskilte boenheder og en fælles bygning, som rummer et bytorv, hvor butikker og aktive facader danner genkendelige motiver for en række fælles funktioner. Fællesbygningen er sammenbygget med en stor daginstitution, der rummer såvel vuggestue og børnehavegrupper, hvilket skaber et spændende potentiale for møde mellem generationerne.

Huset Nyvang blev i 2017 kåret til Årets Sundhedsbyggeri på konferencen “Byggeri af fremtidens plejebolig”.

Ser frem til besøget

Formand for Omsorgsudvalget Fatma Cetinkaya og omsorgsdirektør Erik Mouritsen vil tage imod ældreministeren og sammen med områdeleder Erling Lemming og medarbejdere på Nyvang give en kort introduktion til Huset Nyvang og Børnehaven Nyvang samt en efterfølgende rundvisning på plejecentret.

Udvalgsformand Fatma Cetinkaya glæder sig til ministerbesøget:

“Jeg ser frem til at vise ministeren, hvad vi kan på ældreområdet i Randers. Med Huset Nyvang satte vi som bygherre rammerne for en vision om et fremtidens plejehjem, hvor hjemlighed og genkendelig er sat i højsædet. Blandt andet er det med til at styrke genkendeligheden, at Huset Nyvang er bygget i ét plan og med mindre bygningsenheder. Husets beboere kommer nemlig typisk kommer fra parcelhuskvarterer og mindre etagebyggeri i lokalområdet”.