Mette Gert Kandborg i Assentoft er Mentalcoach. Hun tilbyder både børn, unge og voksne at få styr på stress og mindreværd og få troen på sig selv tilbage

 

Og det sker både med gruppeforløb og individuelle sessioner, så der er noget for alle. Mette har en bred erfaring indenfor sundhedsvæsenet, da hun gennem 12 år har arbejdet som fysioterapeut – dels på sundhedscentret, hvor hun også siden har virket som coach og mentalcoach.

“Men jeg havde brug for selv at lægge brikkerne i mit puslespil, så sidste sommer valgte jeg at starte op for mig selv”, fortæller hun.

“Jeg beskæftiger mig med børn og unge, da jeg ser en tendens til, at mange børn og unge er udfordret i deres trivsel i dag. Undersøgelser viser, at hver 10. unge bliver diagnosticeret eller medicineret. Det tror jeg på vi kan reducere, ved at få mere fokus på deres mentale velbefindende og hjælpe børn og unge styrket videre gennem de udfordringer de møder. Jeg mistede selv min far da jeg var ti år og jeg havde ingen til at hjælpe mig dengang”, fortæller hun.

Derfor lægger det hende meget på sinde at børn og unge får hjælp og bliver klædt på til at håndtere de følelsesmæssige udfordringer de står i, så de står stærkere til at træffe gode og hensigtsmæssige beslutninger for dem selv senere i livet. Det kan være alt fra hjemve til mobning, sorg, angst og mindreværd, man kan have brug for at få hjælp til at håndtere.

 

Mental styrke

“Jeg havde selv brug for at grave ned i mig selv i mit voksenliv og kunne se – som med mange andre, at vi handler ud fra vores tidligere erfaringer og vores bedste overbevisninger. Men for mange af os, har vores overbevisninger og tidligere erfaringer brug for et grundigt eftersyn ind imellem”, siger hun.

I dag lider 623.000 personer af stress, angst og depression- en stigende tendens i samfundet. Tre gange så mange får diagnosen angst eller depression som for 10 år siden

“Generelt ser jeg en udvikling i de symptomer, vi har i dag i forhold til tidligere. I dag bliver vi ikke nedslidt fysisk på sammen måde som tidligere, men i langt højere grad mentalt. Derfor er der behov for nytænkning i måden vi hjælper mennesker til at få det godt igen”.

Første skridt for mange er i dag, at få sænket stressniveauet i kroppen og få mere ro og overskud i hverdagen, så man bedre kan mærke sig selv og derefter begynde at træffe hensigtsmæssige beslutninger for sig selv. Stress i kroppen over tid gør os syge og det begynder der heldigvis at komme større fokus på i samfundet.

 

En kraftfuld træningsform

Mette bruger bl.a. mentaltræning i sin praksis som er en både let og kraftfuld træningsform, dels til at opnå resultater og til at opnå bedre trivsel. Mentaltræning stammer egentlig fra sportens verden, hvor man bruger det til at præstere bedre, men det har vist sig også at være utrolig effektiv til at opnå bedre trivsel. Mentaltræning er lydfiler, der bygger på støttende ord og sætninger, der hjælper klienten i den ønskede retning. Klienten får lydfilen med hjem og skal lytte til den mellem sessionerne.

“Vi ved at vores hjerne er utrolig modtagelig for hvad den får fortalt, når hjerneaktiviteten sænkes – og det er det vi udnytter gennem mentaltræning. Nogle af de dokumenterede effekter indenfor mentaltræning er øget indre ro, mere overskud, øget pyt-grænse, bedre søvn, øget selvvæd, mindre angst, mere fokus og bedre resultater”, fortæller Mette Gert Kandborg.

 

Man kan faktisk scanne hjernen og se en fysisk forskel, når man begynder at mentaltræne. Området i hjernen hvor lykkehormonerne udskilles, øges.

“Hjernen kan ikke følge med i det tempo vi kører i, i dag. Hjerneaktiviteten er simpelthen for høj over for lang tid, fordi alting går så hurtigt i dag og fordi vi stiller så store krav til os selv. Det stresser nervesystemet og dermed vores hjerne. Vi skal lære at være mere ”human beings” og lidt mindre ”human doings” – og når vi er det, vil vi paradoksalt nok opleve at blive mere effektive”.

Men hun tror, at der vil sker et skift i den mentale udvikling med den nye generation og der vil ske en nytænkning i måden vi strukturerer vores liv og hverdag på. I fremtiden vil der være flere rebeller end pedeller, pointerer hun.

 

Du er unik – og Mindmotion

Der er to holdforløb til henholdsvis børn/unge og voksne.

På børneforløbet “Du er unik” ligges der vægt på at udvikle de sociale og personlige kompetencer og blive bevidst om de unikke ting ved sig selv og andre. Ydermere lærer børnene redskaber til at slippe drilletanker og til at ændre tankemonstre til tankemønstre – alt sammen gennem leg.

“I skolen er der stor fokus på faglighed, men børnene skal også lære at stå stærke i sig selv og deres sociale relationer. Det er der mange, der er udfordret på i dag”, fortæller Mette Gert Kandborg.

Voksenforløbet “Mindmotion”, er et slags mentalt fitnesscenter. Det er et forløb, hvor man får trænet de mentale muskler og hvor man har mulighed for at arbejde med sig selv. Der undervises i mentale- og energibevidste redskaber kombineret med fysisk grounding. Ud over det, er der også plads til refleksion og der arbejdes bl.a. med værdier og drømme for fremtiden.

“Det gælder både for børn/unge og voksne at vores tanker skaber en følelse, som skaber vores handlinger. Ønsker vi at ændre på vores handlinger er det derfor vigtigt at præge vores tanker i den ønskede retning. Vi har selv utrolig meget indflydelse på vores tanker – og dermed også vores adfærd, derfor handler det meget om hvad vi fodre hjernen med”, mener hun.

“Det er simple redskaber, der kan gøre en kæmpe forskel”.

Forløbene strækker sig for børns vedkommende over otte uger og for voksne 11 uger – men begge steder er det otte sessioner.

Enkelte gange tages der på weekendtur – også med familier. Og her har hun et samarbejde med Bodymind Academy, som har skaffet sponsorere, så alle har mulighed for at være med. Disse weekendforløb foregår dels på Kalø Vig eller Møn.

—–

Der startes snart nye hold op hos Mette Gert Kandborg, Søndergade 11 i Assentoft

Voksenhold starter 23. januar kl. 19.00 og børnehold 24. januar kl. 16.30

Man kan læse mere om kurserne på MgkCoach.dk om tilmelding og andre informationer