Med dybe rødder i 1930’ernes swing-jazz, gæsteoptræder det svenske fænomen Gunhild Carling i en eksplosiv cocktail af show, dans, step og musikalitet på det absolut højeste niveau tirsdag 29. januar

 

Hun optræder sammen med Randers Kammerorkester under ledelse af David Riddell i Værkets Koncertsal. Der venter publikum en enestående oplevelse helt ud over det sædvanlige, når Gunhild Carling med stærke rødder i den amerikanske swing-jazz, som den blev spillet i 1930’ernes Harlem, støder sammen med det klassiske orkester. Programmet indeholder en række af Gunhild Carlings egne numre og  en lang række jazzstandards fra den store amerikanske Songbook.

Familjen Carling
Som helt lille begyndte Gunhild Carling en usædvanlig karriere i en stor musikalsk familie, hvor hun sammen med forældrene, de to brødre og søsteren dannede gruppen Familjen Carling. I 1980’erne turnerede orkestret i store dele af Europa og optrådte på tv i bl.a. Tyskland og Polen. I dag markerer Gunhild Carling sig som en af Sveriges mest populære kunstnere, når det gælder underholdning med musikken i centrum. Hun mestrer i alt tyve instrumenter som trompet, basun, sækkepibe, blokfløjte, obo, klaver, harpe, violin og trommer, og som ekstra shownummer formår hun at spille på ikke mindre end tre trompeter på samme tid.
Gunhild Carlings musikalske forbilleder er især legendariske jazzmusikere som Fats Waller, Duke Ellington, Count Bassie og ikke mindst Louis Armstrong, og det er med en dyb forståelse for genren og en helt usædvanlig smittende musikalitet, at hun i dag gør 1920’erne og 1930’ernes jazz sprællevende igen. Alene og sammen med sin musikalske familie, der nu også tæller tredje generation, turnéer hun i Skandinavien, Europa og Nord- og Sydamerika, og umiddelbart efter koncerten i Randers rejser hun til New York, hvor hun skal stå på scenen i den legendariske jazzklub Birdland. Hver søndag kl. 20.00 kan man opleve Gunhild Carling sende live fra sin egen youtube-kanal, hvor hun og den musikalske familie spiller numre på opfordring fra publikum. Kanalen har hver søndag over 100.000 seere.

Fra Birdland til kongeslottet i Stockholm
Under Count Basie Orchestras turné i Sverige var Gunhild Carling inviteret med som gæstesolist. Hun har desuden spillet sammen med bl.a. Toots Thieleman, Papa Bue’s Viking Jazzband, Harlem Jazz & Blues Band og Westdeutscher Rundfunks Big Band i Köln. Som skuespiller har hun optrådt i svensk tv’s julekalender “När karusellarna sover”, og  hun har medvirket i en opsætning af Richard Wagners Tannhäuser på operaen i Göteborg. I 2010  slog hun for alvor igennem i forhold til det store svenske publikum med sin optræden i den  populære “Allsång på Skansen”, der hver sommer transmitteres i svensk tv. Gunhild Carling har desuden en stor beundrer i den svenske Kong Carl Gustav, og ved både kongens 40-års jubilæum og 70-års fødselsdag optrådte hun for kongefamilien og de indbudte gæster på kongeslottet i Stockholm.

Koncerten starter kl. 19.30.