Søgningen til Erhvervsakademi Danias uddannelser er steget markant i forhold til sidste år. I Randers har 22 procent flere søgt ind på de videregående uddannelser i Paderup

 

”Jeg er spændt. Og jeg glæder mig meget til at starte,” smiler 22-årige Sarah Jensen fra Randers.

Hun er en af de i alt 211 unge, der har søgt om at starte på Erhvervsakademi Dania 1. februar. Det tal er 74 procent højere end sidste års ansøgningstal, der landede på 121. Det kan få selv den mest sindige jyske rektor op af stolen.

”Jeg har svært ved at få armene ned. Det er helt vildt, at vi har øget vores vinteroptag så meget i forhold til sidste år, som også var et rekordår. Når det endda er over hele linjen på alle vores uddannelser og campusser, så har jeg svært ved at få armene ned,” fortæller rektor Anders Graae Rasmussen fra Erhvervsakademi Dania.

 

Vinter med vilje
I Randers er det den videregående uddannelse til markedsføringsøkonom, som Sarah Jensen har tabt sit hjerte til. Her har uddannelsen oplevet en stigning fra 22 til 33 ansøgere, mens alle campus’ uddannelser er gået frem med 22 procent i forhold til sidste års ansøgningstal.
Allerede i sommer tog Sarah Jensen et bevidst valg om at starte til vinter på erhvervsakademiet i stedet for universitetets forelæsninger, selvstudie og sommer-studiestart.

”Universitetets måde at lære på er ikke noget for mig, og samtidig ville jeg gerne have en længere pause fra at gå i skole end kun et år. To sabbatår var for meget, så det passede mig helt perfekt med halvandet år og studiestart nu,” smiler Sarah Jensen, der tror, der er mange ansøgere ligesom hende.

”Med vinterstart kan man få det ekstra halve års sabbat, inden man starter, så man er 100 procent klar til at starte på studiet. Det er jeg i hvert fald og glæder mig til at have en klasse igen at ses med hver dag,” forklarer hun.

 

Faste studiekammerater lokker
For Sarah Jensen var valget af uddannelse truffet i foråret efter snak med veninder, der går på studiet i Randers, og et besøg til åbent hus, hvor nuværende studerende fortalte mere om studielivet. Hun glæder sig til at få sin faste gang på Dania.

”Jeg har arbejdet forskellige steder i mit sabbatår, men det har været som vikar og i kortere tid. Så jeg glæder mig til at have et fast hold at gå med, som jeg møder hver dag, der er på min egen alder. Det bliver rigtig dejligt,” forklarer Sarah Jensen og fortsætter:

”Og så glæder jeg mig nok især til praktikken på 4.semester, hvor jeg kan komme ud og prøve min viden af i praksis. Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil efter uddannelsen, men jeg synes, at kommunikation og sociale medier er spændende, så måske noget med det,” slutter hun med et smil.