Frivilligværket lancerer en online byttebørs, der skal gøre god brug af lokale ressourcer

 

Foreninger, institutioner og virksomheder kan registrere sig på portalen, som har fået navnet ’Del hvad du kan’. Her kan brugerne udveksle tjenester og ydelser som overskudmaterialer, lokaleudlån, foredrag, rådgivning og meget mere.

Med støtte fra Spar Nord Fonden har Frivilligværket lavet en online udgave af konceptet FrivilligBørs, som de seneste tre år har bragt lokale foreninger, institutioner og virksomheder sammen i Randers og omegn.

”Vores fysiske FrivilligBørs, som vi har afholdt siden 2016, har skabt masser af samarbejde på tværs af foreningsliv, kommune og erhvervsliv i Randers og omegn. Med onlineportalen delhvaddukan.dk ønsker vi at udvide denne mulighed for at udveksle gode lokale ressourcer,” fortæller leder af Frivilligværket Louise Brown.

 

Frivillige kræfter

På FrivilligBørserne har deltagerne indgået mere end 150 aftaler om alt fra brilletjek til udsatte borgere og foredrag om at forlade et trossamfund til sparring om opsætning af en kunstudstilling og fælles bålarrangementer for foreningsmedlemmer. Mulighederne er mange, så længe der ikke er penge involveret i aftalerne. Alt skal baseres på frivillige kræfter. De samme regler gælder på delhvaddukan.dk, og derfor holder Frivilligværket også skarpt øje med de tilbud og efterspørgsler, der bliver lagt på portalen.

”Når en forening, virksomhed eller institution registrerer sig på delhvaddukan.dk, kan de oprette to slags opslag – noget, de tilbyder, eller noget, de efterspørger, blandt portalens

øvrige brugere. Her er det vores opgave at sikre, at der ikke udveksles økonomiske ressourcer, og vi skal derfor godkende alle opslag, før de bliver tilgængelige,” påpeger Louise Brown.

 

Kun CVR og EAN numre

De allerede registrerede brugere af byttebørsen er forventningsfulde. ”Ofte står vi med en række tilbud, som bliver benyttet for lidt. Ganske enkelt fordi alt for få ved, at de findes. Derfor er vi glade for, at der nu er kommet denne platform, hvor foreninger kan søge og finde, bytte og dele,” siger Birgitte Strøbeck, fritidskonsulent i Randers Kommune.

Claire Nielsen fortæller om Bysekretariatets forhåbninger for at bruge børsen;

”Vi håber på, at grupper vil bruge faciliteter som bynaturrummet ”Myretuen” i Nordbyen til aktiviteter. For os vil det være en fordel, at grupper udenfor Nordbyen gør deres aktiviteter synlige og tilgængelige for de lokale beboere. Vi kan se, hvordan sådanne samarbejder virkelig betaler sig.”

Rent logistisk er hjemmesiden også en fordel for brugerne, der nu hver dag kan skabe samarbejdsaftaler med hinanden.

”På den måde er der Frivilligbørs året rundt,” siger Birgitte Saksø, frivilligkoordinator på ældreområdet i Randers Kommune.

Det er kun institutioner, virksomheder og foreninger med et CVR- eller EAN-nummer, der kan oprette sig på portalen. Private borgere, der er interesserede i frivilligt arbejde, kan bruge jobportalen frivilligjob.dk eller booke en frivilligsamtale hos Frivilligværket på tlf. 29 42 19 22.