Startskuddet har lydt til en helt ny sæson af de såkaldte Live i Loungen-arrangementer, der efterhånden er blevet et af Turbinens varemærker

 

Fra de karakteristiske lædermøbler i Turbinens dagligstue – i daglig tale Loungen – har musikinteresserede og nysgerrige publikummer på udvalgte onsdage kunnet få sig unikke musikalske oplevelser, når spillestedet har slået dørene op til medrivende musikforedrag og nære livekoncerter under paraplyen Live i Loungen.

Spillestedet kan ikke vente med at tage hul på den nye sæson, fortæller Turbinens musikansvarlige og booker Jørgen Holmegaard.

”Vi har arbejdet hårdt og fundet frem til, hvad, vi selv synes, er et alsidigt og interessant program og spredt det ud på i alt otte onsdage frem til slutningen af maj. Vi har blandt andet fem stærke singer/songwriters i hver deres intime setup, og så får vi nogle dygtige musikjournalister indenfor, der vil gøre os klogere på Dan Turélls pladesamling og på musikscenen i 70’ernes New York,” siger Jørgen Holmegaard.

 

Lokalt talent på programmet
En af de singer/songwriters, som Jørgen Holmegaard nævner, er det lokale sanger- og sangskrivertalent Sofie Daugaard. Hun har tidligere været med som opvarmning for Aura på Turbinen og en del af Turbinens talentforløb, og bookeren var ikke i tvivl om at give hende chancen på Loungens scene.

”Sofie Daugaard er et stort talent, som vi allerede har arbejdet en del sammen med og kender godt. Sofie er spændende at følge musikalsk, og vi ser frem til hendes besøg i Loungen,” siger Jørgen Holmegaard.

Temaet for de optrædende i artister i Loungen kan variere fra sæson til sæson, og foråret byder hovedsaligt på danske artister med besøg fra Ida Gard, Ida Wenøe og Annione og en halv undtagelse med den dansk/amerikanske indie-duo To Wake You.
Tidligere har Loungen været kulisse for udenlandske sangskrivere som Tim Easton og Matt The Electrician fra USA samt Marius Ziska og Mirja Klippel fra henholdsvis Færøerne og Finland, ligesom nogle af tidens store danske navne har kigget forbi dagligstuen som Annika Aakjær og Kajsa Vala.

 

Tankerne bag Live i Loungen
Live i Loungen startede som en idé om at udnytte Turbinens helt særlige look og karakter til at lave anderledes musikoplevelser for det musikinteresserede publikum og at skabe et interessant onsdagskoncept, der kan passe ind i en travl hverdag.

”Tanken er, at det skal kunne lade sig gøre at få én på opleveren og forkæle sig selv, når weekenden synes allerlængst væk – billigt og med mulighed for stadig at nå hjem i ordentlig tid,” forklarer Jørgen Holmegaard og fortsætter:

”Og når artister og foredragsholdere befinder sig i øjenhøjde og uden scenekant, som de gør i Loungen, og der kun åbnes for 45 gæster, så giver det en helt særlig oplevelse.”

Man kan se hele programmet for forårets Live i Loungen på www.turbinen.dk/live-i-loungen