Det netop aflyste salg af det Københavnske elnet Radius er en lille sejr for billigere elforsyning i fremtiden. De lidt mærkelige forrentningsregler giver nemlig Ørsted, der ejer elnettet, mulighed for at opkræve ca. 50 % mere i såkaldt tarif i forhold til f.eks. vore lokale selskaber Verdo og Eniig. Og det endda til trods for at de geografiske afstande mellem kunderne er væsentligt større i et landselskab som Eniig.

I Eniig, der er ejet af dig og mig som forbrugere, har vi i de senere år nedsat tariffen 2 gange. Vi ejer selv vores elselskab og er alle interesserede i høj forsyningssikkerhed, grøn strøm og lave priser.

Jeg mener, at elnettet alle steder bør være på forbrugernes hænder. Det giver demokratisk kontrol med selskabernes drift, da repræsentantskabsmedlemmer og bestyrelsesmedlemmer er på valg og dermed står til regnskab for forbrugerne med jævne mellemrum. Dermed sikres også lave priser, fornuftige investeringer i vedvarende energi samt en løbende vedligeholdelse af elnettet og dermed stabil levering uden nedbrud.

 

Malte Larsen, MF, S
Bestyrelsesmedlem i Eniig