Der er ingen tvivl om, at den nye Multiarena Randers bliver stor og flot, når den står klar til december, men hvad kommer den til at indeholde, og hvad kan man som borger bruge den til? Det har vi spurgt direktør Gitte Nørgaard om

 

”Når man står midt mellem søjler og spær i den nye multiarena tænker man ”WOW – det her er STORT!” Her kan man virkelig fornemme, at det ikke bare er en hvilken som helst hal,” fortæller en stolt direktør for Randers Idrætshaller/Arena Randers, Gitte Nørgaard.

Halgulvet, der svarer til tre traditionelle haller, med en rundgang som i den gamle hal, giver mulighed for straks at få sig et overblik over faciliteten.

Nøgleordet for tilblivelsen er fleksibilitet. Flest mulige scenarier er gennemtænkt, så arenaen kan bruges til lidt af hvert. Den er kendetegnet ved, at det bliver en arena for alle i Randers og omegn. For eksempel kan alle tribuner skubbes frem og tilbage, men også flyttes rundt som legoklodser og bruges som rumdelere. Eller til et sportsarrangement hvor der skal laves stationer med forskellige idrætsgrene eller messer og udstillinger, hvor hvert rum får sit eget tema – for bare at nævne et par eksempler.

”Kun fantasien sætter grænser,” siger Gitte Nørgaard.

 

Afholdelse af store mesterskaber

De mange kvadratmeter i komplekset og fleksibiliteten rummer blandt andet mulighed for:

syv håndbold- og fodboldbaner, ni minihåndbold, 20 badminton, seks Floorball baner, seks volleyball baner samt masser af andre aktiviteter som kampsport, dans og gymnastik/bevægelse.

Og så er der naturligvis også mulighed for afholdelse af nationale og internationale mesterskaber, for eksempel internationale EHF-håndboldkampe.

”Netop de fire sammenhængende haller gør hele komplekset så unikt,” forklarer Gitte Nørgaard og fortsætter:

”Er du en af de heldige, der netop har oplevet fanzonen til VM i herrehåndbold, kan du formentlig se mulighederne med opvisning/kamp, sideevents, bespisning, fanzone og muligheder for sponsorer indenfor samme mure.”

Den store kube, som bliver placeret midt i hallen kommer til at bringe resultater, live spots og reklameindslag.

Derudover har TV2 været med i hele processen, så de bedst mulige faciliteter til tv-produktioner fra Multiarenaen er sikret.

 

Koncerter og shows

Ikke mindre end 6.000 gæster kan få fornøjelsen af en koncert eller et show i den nye Multiarena, hvor der er tænkt på en særdeles god akustik. Over sceneområdet med en størrelse på 15 x 27 meter, er der kraner, som kan laste store produktioner og opsætninger.

Der er også tænkt på hensynet til arrangørerne af koncerter og shows, da man kan køre lige til det overdækkede back-stage område, der ligger i niveau med halgulvet.

De mobile tribuner gør det desuden fleksibelt at tilpasse arenaen efter antal gæster og optræden.

”Vi forestiller os isdans, shows, koncerter og musikforestillinger, der vil sikre tørvejr under eventen,” siger Gitte Nørgaard.

Derudover bliver der en lounge med plads til cirka 500 gæster, hvilket kan skabe ideelle rammer for blandt andet konferencer, erhvervsmøder, private fester, foredrag, servering af mad inden f.eks. en koncert eller et sportsarrangement og meget mere.

”Udsigten fra loungen ud over engene til den ene side og til arenaen på den anden side, hvis man ønsker det, mulighed for opdeling i tre mindre lokaler samt en super akustik giver de perfekte rammer,” forklarer Gitte Nørgaard.

Café Arena Randers skal også udvides og moderniseres, så det lever op til nutidens krav fra kunder og samarbejdspartnere. Det nye produktionskøkken med køkkenchefen i spidsen skal levere mad til café og lounge, og hvis hele huset tages i brug, kan der inden show, koncert eller sportsevent i multiarenaen bespises op til 2.000 gæster.

Der bliver naturligvis også etableret nye faciliteter i relation til omklædning, toiletter, depot m.v.

 

Parkering

”Lad os slå fast først som sidst, hvad parkeringssituationen bliver – lige netop det, ved vi nemlig, fylder rigtig meget i Randers,” siger Gitte Nørgaard og fortsætter:

”Gæster til arenaen bydes velkommen ved arenaens hovedindgang, hvor der skabes 170 parkeringspladser (samme antal som inden udvidelsen). Endvidere har Randers Kommune opgraderet parkeringsmulighederne i hele området omkring Idrætsparken med yderligere 25 pladser i Sjællandsgade og Fyensgade, 54 pladser ved Water and Wellness og en opstregning af fodboldgrusparkeringen giver yderligere 75 pladser, og hele parkeringen belægges.”

Ved større arrangementer i hallen etableres shuttle busser, og hele trafikken omkring arenaen styres af parkeringsvagter.

 

Åbent hus
Senere på året inviteres randrusianerne indenfor til Åbent Hus i Multiarenaen, hvor de kan høre hele historien om tilblivelsen og få at se, hvad de nye faciliteter byder på.

”Det glæder vi os rigtig meget til!” siger direktør Gitte Nørgaard.