Randers EgnsTeater og Teatret Fair Play fra Holbæk er gået sammen om at iscenesætte Michael Endes klassiker ”Ophelias Skyggeteater”. Fredag 22. februar er der Jyllands-premiere på Randers EgnsTeater

Ligesom de gjorde for 20 år siden. Ifølge leder af Randers EgnsTeater Peter Westphael er der ikke noget underligt i, at et jysk og et sjællandsk teater går sammen.
”Det bliver mere og mere almindeligt at teatre går sammen om produktioner. Det giver selvfølgelig god mening rent økonomisk at dele udgifterne til en produktion, men kunstnerisk er det også spændende og givende at blande blod,” siger Peter Westphael, der forklarer valget af en sjællandsk samarbejdspartner med både høj kvalitet og godt kendskab.
”For det første er vi jo begge to egnsteatre. Og på Teatret Fair Play har de en lang tradition for at skabe rigtig gode forestillinger, og så har vi jo også arbejdet sammen før og kender hinanden,” siger Peter Westphael.

Smuk fortælling om liv og død
Teaterlederen fra Randers er er glad for at se Ophelias Skyggeteater på scenen igen efter 20 år.
”Det er en eviggyldig og smuk fortælling om liv og død, om lys og skygge. Den tør virkelig tage fat på nogle store temaer og gør det på en underfundig og fin måde, som både voksne og børn kan relatere til,” siger han.
”Ophelias skyggeteater” er baseret på en billedbog af samme navn med tekst af den anerkendte tyske forfatter Michael Ende, der især er kendt for ”Den uendelige historie”. Historien handler om Frøken Ophelia, der så frygtelig gerne vil være skuespiller, men har en alt for lille stemme. En stemme, der gør, at hun i stedet for at ende på scenen kan bruges som sufflør på byens gamle teater.
Her er hun i mange år, indtil teatret en dag brænder ned. Og så er hun pludselig alene tilbage med skyggerne. Ophelia inviterer de efterladte skygger til at bo i hendes håndtaske. Hun begynder at lære dem teksterne til alle de store skuespil, som hun jo kan udenad, og snart kan de optræde med dem. Men en dag får hun besøg af en stor mørk skygge.

Udstationeret skuespiller
Ensembleskuespiller fra Randers EgnsTeater Lisbeth Knopper har under produktionen boet i Holbæk. Hun var også med i opsætningen for 20 år siden, mens resten af holdet er nye på denne udgave af ”Ophelias Skyggeteater”. Med sig på scenen har Lisbeth Knopper sin kollega skuespiller Charlotte Amalie Kehlet, og forestillingen er instrueret og dramatiseret af Robert Parr, der til daglig er leder af Teatret Fair Play.
Scenograf er Tanja Bovin, mens Søren Dø har lavet lysdesign. Musikken er komponeret af Emil Assing Høyer.
”Ophelias Skyggeteater” havde premiere i Holbæk 14. februar.