På flere parkeringspladser i Randers skal bilisterne fremover huske deres nummerplade for at få en gyldig parkeringstilladelse. Denne løsning gør parkering nemmere for bilisterne og gavner miljøet

Et nyt forsøg med papirløse p-automater skal afgøre, om papirløs parkering er kommet til Randers for at blive. På udvalgte kommunale parkeringspladser er det ikke længere muligt at få udskrevet en p-billet til forruden af bilen. Det er derfor nødvendigt, at bilisterne indtaster deres nummerplader for at få parkeringstilladelse. Når nummerpladen er indtastet og bekræftet, er den registreret i p-vagternes system.
“De papirløse automater betyder, at det bliver hurtigere og lettere at parkere, da det ikke længere er nødvendigt at gå tilbage til bilen fra automaten for at lægge p-billetten i forruden”, forklarer Stine Hedegaard, trafikplanlægger i Randers Kommune, og fortsætter:
“Udover at parkeringen bliver nemmere for bilisterne, sparer vi en masse papir til gavn for miljøet. Færre p-billetter betyder mindre ressourcespild og færre billetter, der ligger flyder på jorden som affald.”
Det er stadig muligt at betale både med mønter og betalingskort i p-automaterne samt at få udskrevet en kvittering, hvis man ønsker det. Det er også muligt at betale for parkering via en af de tilgængelige parkerings-apps. Når bilisterne vælger denne løsning, slipper de helt for at finde en parkeringsautomat, fordi betalingen foregår via telefonen.
Hvis randrusianerne tager godt imod de papirløse p-automater, vil ordningen løbende blive udvidet til andre kommunale parkeringspladser.

Forsøget med de papirløse p-automater gælder på følgende kommunale parkeringspladser:
– Laksetorvet
– Trangstræde
– Dytmærsken
– Sygehuset