Lige nu søger Børns Voksenvenner personer med en børne- eller socialfaglig baggrund, som på frivillig basis gerne vil hjælpe med at finde voksenvenner til de børn, der står på venteliste.

Randrusianske børn står lige nu på venteliste til at få en voksenven. Og rent faktisk står der også randrusianske voksne på venteliste til at få et venskabsbarn gennem Børns Voksenvenner. Det kan lyde ret parakdoksalt, men forklaringen er, at der mangler fagpersoner, som vil hjælpe organisationen til at få matchet parterne til nogle gode og holdbare venskaber.

Det er en frivillig indsats at være matcher. En af de væsentligste opgaver er at tage på hjemmebesøg hos personer, som ønsker at være voksenven og børn, som ønsker sig en voksenven. Ud fra samtalerne er man med til at finde ud af, hvilke børn og voksne, der passer godt sammen ud fra interesser, geografi, personlighed osv.

Mandlige voksenvenner en mangelvare
Og selvom der både er børn og voksne på venteliste, så søger organisationen endnu flere. Igen lyder dette paradoksalt, men organisationen forklarer, at jo flere der er at vælge imellem, jo større er muligheden for at skabe gode venskaber. Særligt at der mangel på mandlige voksenvenner.

Hvem kan få en voksenven?
Tilbuddet er til børn fra seks år, som savner en ekstra voksen i deres liv. Det kan være en voksen til at snakke med, spille fodbold eller andre spil med eller måske ta’ i biffen med. Typisk ses venneparrene nogle timer et par gange om måneden, men det er noget, som venneparret sammen finder ud af.

Hvem kan blive voksenven?
Voksenvenner er frivillige i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde og interesser. Fælles for dem er, at de har en ren børne- og straffeattest, og at de har tid og overskud i hverdagen til at være en ekstra voksen i et barns liv. Foreningen matcher som udgangspunkt drenge med mænd og piger med kvinder.

Kontakt Leder af Områdekontor Midtjylland Søren Nyskov på tlf. 2830 6216 eller se mere på voksenven.dk

FAKTA

Hvad kræver det at være matcher?

  • En børne- eller socialfaglig baggrund
  • Godt kunne lide at snakke med mennesker
  • Være villig til at tage på hjemmebesøg
  • Et obligatorisk oplæringsforløb