For tredje år i træk kan socialt udsatte og deres børn komme på gratis ferie i uge 28 i Randers

 

Her rykker Landsforeningen af VæreSteders Ferie Camp ind på Langvang og byder på aktiviteter, musik, udflugter og socialt samvær. Denne gang bliver der også masser af oplevelser for byens borgere.

“Vi er rigtig glade for den opbakning, vi møder i Randers Kommune. Det gælder på alle niveauer, at vi føler os rigtig godt taget imod. Det er tydeligt, at der i Randers er en stor respekt for arbejdet med socialt udsatte,” siger Cliff Kaltoft, sekretariatschef for Landsforeningen af VæreSteder.

Det er Landsforeningen af VæreSteder, der i samarbejde med Arbejdsmarkedets Feriefond giver 1500 mennesker mulighed for at få en ferieoplevelse. Ideen bag Ferie Camp er at give socialt udsatte en god ferieoplevelse og flere positive sociale kontakter, som skal styrke deres mod på at komme videre i livet.

“Det er en stor fornøjelse at byde Ferie Camp velkommen i Randers for tredje gang og samtidig kunne ønske tillykke med jubilæet. Det er tydeligt, at det sociale fællesskab på lejren giver deltagerne en oplevelse og et positivt skub. Især børnene får en ferieoplevelse, som de ellers ikke ville have mulighed for. Det er vi utroligt glade for at bidrage til,” siger borgmester Torben Hansen.

 

10 års jubilæum

Det endelige program for Ferie Camp er stadig ved at blive udarbejdet, og vil blandt andet indeholde det traditionsrige Udsatte Legene, hvor der dystes i cykelløb på tandem, fodbold, spydkast og meget andet. I år er det samtidig Udsatte Legenes 10 års jubilæum, og derfor vil der blive åbnet endnu mere op for, at alle borgere i Randers inviteres indenfor.

“Vi har planer om at have gademusikanter, ildslugning, karrusel blandt meget andet af det, der hører sig til en markedsplads. Vi vil gerne give igen til Randers’ borgere, som har taget så godt imod os de to første år, vi har afholdt Ferie Camp her i byen,” siger Cliff Kaltoft.