”Mænds mødesteder” i Randers har taget hul på endnu en aktivitet, nemlig rytmisk samspil med alverdens former for trommer og percussions

 

”Mænds mødesteder” er en aktivitet, som sidste år blev startet med Anders Møller fra Frivilligværket som koordinator. Nu er der etableret en bestyrelse, og aktiviteterne udvides.

”Mænds mødesteder henvender sig i sit udgangspunkt til enlige mænd på kanten af arbejdsmarkedet”, fortæller den konstituerede formand Peter Sauntved. ”Jeg er selv blevet gjort opmærksom på projektet fra Randers Sundhedscenter, og jeg ved, at andre f.eks. er blevet ”prikket” af Bysekretariatet”.

”Alle enlige mænd er velkomne, og de kan selv få indflydelse på de tiltag, vi sætter i søen”, understreger Peter Sauntved, der peger på, at der nok rundt på byens mange bodegaer sidder enlige mænd, som ville have gavn og glæde af Mænds Mødesteder.

”Vi kan tilbyde, at man kan møde andre mennesker, få noget ”frisk luft” i tilværelsen og være beskæftiget helt uforpligtende”.

Det første projekt i Mænds Mødesteder var aktiviteten Mad Over Bål, hvor der sidste sommer var fællesskab og grillmad på Nordre Fælled. Trods vinter og koldere vejr så har ”Mad over bål” også været på programmet for ganske nylig, hvor der blev grillet i haven på Bakkevej.

Rytmisk Samspil har musikeren Maltha Hansen som instruktør. Der spilles rytmisk musik udelukkende med slagtøjsinstrumenter, og det er ingen hindring, om man har forudgående kendskab eller ej. Det handler om at lytte til hinanden, bruge sin egen kreativitet og spille sammen med andre. Alt sammen uhøjtideligt og med smil på læben.

Mænd med hang til rytmer mødes igen 24. marts, men inden inviteres der til Plastik Sløjd, hvor deltagerne kan lave nye ting af genbrugsplast.