Flere elever fra Blicherskolen kan tage cyklen i fremtiden. Byen bliver pakket ind i fartdæmpere og en 40 kilometer hastighedszone på alle veje og biveje

 

Den sikre skolevej glæder næstformanden i skolebestyrelsen på Blicherskolen, Peter Chapion Vejlgård:

“Det er et super godt tiltag, som vi har ventet på. Tiltaget beskytter alle børn, unge og ældre, der færdes i Spentrup. Den sikre skolevej får forhåbentligt flere elever til at cykle til skole,” siger Peter Chapion Vejlgård.

 

Sikker skolekorridor

“De nye trafikale tiltag er led i det kommunale cykelprojekt “Sikre skolekorridorer”, der skal gøre skolevejene i Spentrup trygge og sikre for eleverne:

“Sikre skoleveje er et særligt indsatsområde i Randers Kommune. Det er vigtigt at lave optimale trafikforhold, så forældrene trygt kan lade deres børn gå eller cykle til skole. Det er jo i barndommen, at de gode cykelvaner grundlægges, og vi ved, at børn, der selv transporterer sig til skole, er mere friske og klar til undervisning. Jeg glæder mig derfor til følge projektet i Spentrup og håber at se mange flere børn på cyklerne fremtiden,” siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

 

Fartdæmpere med cykelbaner

Udover 40 kilometerzonen etableres der fartdæmpere flere steder i Spentrup, der skal få bilerne til at nedsætte hastigheden. Cyklister kan uhindret passere fartdæmperne i en cykelbane i begge retninger. Fartdæmperne er markeret med justerbare heller:

“Vi vil følge effekten af de nye fartdæmpere i Spentrup nøje ved at måle hastigheden på vejene. Om et par måneder vil vi evaluere, om fartdæmperne har den ønskede effekt og fungerer optimalt i forhold til trafiksikkerheden,”  siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.