Landet største sparekasse har sikret sig markant lokal profil til at stå i spidsen for sin nye afdeling i Odense

 

Nils Aaskov har gennem mere end 30 år været en markant profil i Odense. Nu venter en ny opgave på ham, da han skal stå i spidsen for Sparekassen Kronjyllands nye afdeling i Odense. Afdelingen bliver Sparekassen Kronjyllands første på Fyn.

“Vi har længe gerne villet til Odense, men vi har også hele tiden sagt, at vi åbner først en afdeling, når vi har den helt rigtige afdelingsdirektør til at stå i spidsen for den. Det har vi fundet i Nils Aaskov, der kommer med et stærkt netværk og stor erfaring”, forklarer adm. direktør Klaus Skjødt.

Nils Aaskov har tidligere været både erhvervschef og afdelingsdirektør i Sydbank i Odense, mens han de seneste år har været i Handelsbanken som ansvarlig for erhvervsområdet på Fyn og stedfortrædende direktør.

Sparekassen Kronjylland, der er Danmarks største sparekasse, har siden 2015 åbnet otte afdelinger på blandt andet Sjælland, i Aalborg, Esbjerg og Kolding.

“Så vi har i organisationen stor erfaring med at åbne afdelinger, og sammen med de lokale kræfter vi nu skal finde, er vi også overbeviste om, at vi kan etablere os og skabe en stærk afdeling her i Odense”, siger Klaus Skjødt.

Generelt har Sparekassen Kronjylland de seneste år gået en anden strategisk vej end de største banker.

 

Endnu uvis

“Vi har fastholdt, at alle kunder har en personlig rådgiver, der kender dig, og som du kan ringe direkte til. Vi har åbnet afdelinger og undladt at indføre negative renter på indlån. Som garantsparekasse har vi ingen aktionærer, der forventer et bestemt afkast. I stedet kan vi give god service og investere langsigtet i personlige relationer, og det er også det, vi gør med åbningen her i Odense”, understreger Klaus Skjødt.

I første omgang kommer afdelingen til at åbne med minimum otte medarbejdere, og der vil både være eksperter indenfor erhverv og privat. Men hvor afdelingen fysisk skal åbne, ved Sparekassen Kronjylland endnu ikke.

“Det vigtigste er at finde de rigtige mennesker, så kommer bygningen i anden række. Vi har selvfølgelig nået at kigge lidt, og der er flere gode placeringer. Vi går umiddelbart efter en placering rimeligt tæt på centrum, men begynder først for alvor på den del nu”, fortæller Klaus Skjødt.

Nils Aaskov har første arbejdsdag 1. juni, og Klaus Skjødt forventer, at afdelingen åbner medio august, muligvis i første omgang i midlertidige lokaler.

“I takt med at de nye medarbejdere bliver ansat, vil de selvfølgelig kunne servicere kunderne med rådgivning fra netop midlertidige lokaler eller hjemme hos kunden selv”.

Afdelingen i Odense bliver organisatorisk en del af Område Syd- og Øst, der desuden dækker Sparekassens afdelinger i det sydlige Jylland samt på Sjælland.
Fakta om Sparekassen Kronjylland

Danmarks største sparekasse med cirka 36.000 garanter og mere end 160.000 kunder
Danmarks 8. største pengeinstitut
51 afdelinger inklusiv Odense