Lektor Thomas Skadhede fra Paderup Gymnasium har modtaget Undervisningsmiddelprisen 2019 for det digitale undervisningsmateriale ”Yubio Idræt C+B”

 

Prisen gives til et nyt undervisningsmiddel af bemærkelsesværdig høj kvalitet, som kan engagere eleverne, samtidig med at det er fagligt velfunderet. ”Yubio Idræt C+B” er et stort og gennemtænkt ressourceværk for lærere og elever på langt over 1.000 sider.

Thomas Skadhede er ansvarshavende redaktør og primus motor i projektet, men mange andre fagpersoner har bidraget væsentligt til det store værk. Det drejer sig primært om Lasse Meinicke, Bjarke Andreasen, Søren Friis og Linda Holm-Rasmussen, der alle er idrætslærere på gymnasier rundt om i Jylland, samt Charlotte Lytzen, som har lavet alle illustrationerne til bogens mange kapitler, og Frederik Leth, der varetager bogens hjemmeside. Herudover har en lang række kolleger, elever, idrætsstuderende samt venner og bekendte medvirket på forskellig vis bl.a. i bogens mange øvelsesvideoer.

 

Skulderklap

Thomas Skadhede modtog prisen sammen med en af sine medforfattere, Bjarke Andreasen. Prisen blev overrakt af formand for Rådet for Børns Læring Charlotte Rønhof ved Danmarks Læringsfestival i Bellacentret.

Thomas Skadhede er glad for prisen:

”Det er et stort skulderklap til alle implicerede parter, der har været med til at udvikle denne fantastiske bog, og jeg er virkelig stolt af at være omgivet af så dygtige fagpersoner, jeg samtidig kan kalde for mine venner. Det har været en enestående faglig proces, hvor vi alle har lært ufatteligt meget – og processen fortsætter, for bogen opdateres og udvides løbende år efter år”, siger Thomas Skadhede.

Det er anden gang, at Thomas Skadhede høster en pris for sine undervisningsmaterialer. For to år siden modtog han Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris 2017 som anerkendelse af hans undervisningsmateriale til biologi (og bioteknologi) med bøgerne Yubio A, Yubio B og Yubio C.

Præmiesummen er på 43.333 kroner. Pengene skal bl.a. bruges til at holde en stor fest for de mange, der har bidraget med deres viden til bogen. Og bliver der penge til overs, så kan det være, at der også skal reklameres for bogen på anden måde end mund-til-mund-metoden.

Prisen er sponsoreret af Undervisningsministeriet, Center for Undervisningsmidler og fagbladene Folkeskolen, Gymnasieskolen, Uddannelsesbladet og medlemsmagasinet Frie Skoler.