Hvem passer vores børn? spørger DR i en fremragende DR dokumentar. Titlen kunne lige så godt være: ”Passer byrådene på børnene? ”

I DR udsendelsen kan følgende fakta sammenfattes: 50 % af pædagogerne oplever, at de dagligt ikke har tid til at give børnene tilstrækkelig nærvær og omsorg – I eftermiddags timerne i de danske daginstitutioner er der ofte kun 3 voksne til at passe mere end 30 børn og to voksne til 16 vuggestuebørn. – 82% af pædagogerne oplever på en tilfældig dag, at der er fuldt bemandet i mindre end 4 timer – 29% af pædagogerne oplever en eller flere gange om ugen at stå i en uforsvarlig situation

OBS! Udsendelsen viser en hverdag, som dem der passer vores børn her Randers kommune genkender alt for godt – undertegnede har talt med nogle af dem.

I udsendelsen udtaler en daginstitutionsleder følgende: ”Jeg bliver ked af, at vi har skabt et samfund, hvor vi synes, at det er forsvarligt at behandle vores børn på den her måde, hvor vi bilder hinanden ind at det er godt nok”. Hun har efterfølgende – vel helt forståeligt – sagt sit job op.

I udsendelsen udtaler en mor til et barn der passes: ”Det er ikke biler, der bliver parkeret på en parkeringsplads. De er små mennesker vi skal udvikle til vores samfund”.

Og en specialist i børnepsykologi udtaler følende om konsekvenserne ved de af byrådspolitikernes givne rammer: ”Børn har svært ved at stressregulere sig, meget svært ved at bringe sig til ro, hvis de bliver nervøse eller angste, de har svært ved at styre deres opmærksomhed, de vil på sigt have meget svært ved at mentallisere, sætte sig i andres sted og forstå sociale situationer.”

Der må være mange byrådsmedlemmer i Randers Byråd, og i det ganske land, der må have en meget dårlig smag i munden, når de ser DRs oplysende og rystende dokumentar fra virkeligheden – en udsendelse der siger meget mere end tal og kurver.

Randers Kommunes mindste børn, og dem, der passer dem, fortjener et bedre byråd. Der er rigtig gode grunde til Radikale Venstre byrådsgruppe ikke har været en del af budgetforligene i en rum tid!

 

Mogens Nyholm
Radikale Venstre
Medlem af Randers Byråd