En 3. klasse fra Randers Kristne Friskole var sammen med resten af eleverne på affaldsjagt – det resulterede i et helt andet fund end de regnede med

 

Tirsdag i sidste uge havde eleverne på Randers Kristne Friskole fælles skraldeindsamling, sammen med resten af landet. De skulle samle skrald ved Agerskellet, Alsikevej og Moseskellet og de gik på jagt i buske og bede. Pludselig var der gevinst – men ikke en hel almindelig skraldepose kom frem fra et buskads.

“Eleverne så nogle ting i en busk – det var en pose, og da de åbnede den, var der forskellige effekter fra et indbrud”, fortæller Søren Pedersen, der er lærer på skolen.

“Vi ringede til politiet og afleverede posen til dem, “fortæller han.

Foruden smykker var der også en playstation 2.

“Jeg formoder, at det var fra et indbrud – måske har de taget det der var af værdi og så smidt resten fra sig”, fortæller Søren Pedersen.

Foruden smykkerne fandt eleverne desuden 100-vis af cigaretskodder og husholdningseffekter, der bare var smidt bag Blå Kors´ butik.

“Men det er ikke noget, de selv har smidt – det er noget, folk bare læsser af”, siger Søren Pedersen.

Han understreger, at det ikke er hver dag, man gør sådan et fund – men at der generelt er læring for eleverne i at samle skrald op i lokalmiljøet.

“Så lærer eleverne jo, at det ikke bare forsvinder af sig selv”, understreger han.

Randers Kristne Friskole har det grønne flag. Hvert år skal man have et projekt for at få tildelt det grønne flag. I år har fokusset været på affald, så på den måde har vores affaldsindsamling givet ekstra god mening i år.