Ingen skal rammes af alvorlig ensomhed

Mandag 22. april skyder Folkebevægelsen mod Ensomhed den landsdækkende kampagne i gang – ”Danmark Spiser Sammen.” Ældre Sagen bekæmper sammen med Folkebevægelsen alvorlig ensomhed på tværs af aldersgrupper ved at øge fokus på relationer og gode fællesskaber. Ældre Sagens lokalafdeling i Randers-Nørhald-Langå inviterer dig med, når vi sætter os til bords i kampen mod ensomhed.

Ensomhed kan ramme alle og kan have store konsekvenser for det enkelte menneske, fællesskabet og samfundet. I Folkebevægelsen mod Ensomhed har vi en fælles vision om, at ingen i Danmark skal rammes af alvorlig ensomhed. Derfor gentager Folkebevægelsen de seneste fire års succes med flere hundrede fælles spisearrangementer over hele landet i uge 17, hvor vi bringer over 60.000 mennesker sammen om måltider.

Spisearrangementerne arrangeres af medlemmer af Folkebevægelsen mod Ensomhed, der tæller flere end 80 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder.

 

Et folkesundhedsproblem

Ensomhed er et stort folkesundhedsproblem i Danmark, som rammer på tværs af alder, køn og social baggrund. 350.000 voksne danskere føler sig svært ensomme. To af de mest udsatte grupper er unge og de ældste ældre.

Mange mennesker har svært ved at tale om deres ensomhedsfølelse, fordi det både er stigmatiserende og tabubelagt at føle sig ensom. Det gør det vanskeligt at søge hjælp og få støtte – og bryde ud af ensomheden.

 

Fælles indsats mod ensomhed

I Ældre Sagen kæmper vi dagligt for at bryde tabuet og komme ensomheden til livs. Det gør vi sammen med Folkebevægelsen ved at generere og udbrede ny viden på området og ved at være i løbende dialog med politikere og andre beslutningstagere.

I Ældre Sagens lokalafdeling i Randers-Nørhald-Langå spiser vi sammen torsdag 25. april kl. 17.00 – 20.00 i Badmintonhallen, Boghvedevej 30, 8920 Randers NV. Tilmelding senest mandag den 23. april til Ingerlise Jordahl på tlf.: 2698 8336 eller Birgit Kjær tlf.: 4159 0194. Menuen er : Honningmarineret skinke og is med frugter