Forberedelserne til Censurfri Udstilling 2019 i Randers Festuge på Fritidscentret, er i fuld gang. Der planlægges både Fernisering, Arbejdende Kunstnere og som noget nyt- Censurfri Auktion

 

Censurfri er et kreativ indslag i Randers Festuge og kendt for sin mangfoldighed, opløftende stemning og strålende kulør. Og det er ikke få fra landets hjørner, som måbende træder ind i Fritidscentrets historiske gemakker,- der i festugen er omdannet til en ren farveeksplosion.

Fra Onsdag 1. maj til og med Søndag 30. juni kan man som Amatørkunstner købe sin deltagelse til årets store Censurfri Udstilling i Randers.

Det koster knap 170 kroner at være med og et tillægsbeløb, hvis man påtænker at være arbejdende kunstner – det er inklusive forplejning.

 

Begrænset pladser

Censurfri er landsdækkende, og markedsfører sig på landsplan, så der er rift om de 115 -118 pladser som Censurfri normalt rummer i Fritidscentret i Randers Festuge. Så det er,- så længe pladser haves og efter- først til mølle princippet. Efter 1. juli vil der blive udarbejdet et udstillerkatalog over kunstnerne, de udstillede værker og deres priser.

Censurfri Udstillingen for Amatørkunstnere er åben for alle kunstarter som oliemaleri, grafik, akvarel, collage, tegning, overførsler, foto, glas og smykkekunst, trædreje-arbejde, læder-arbejde, tekstil, skulptur og blandede kunstformer mm. Udstillingen er for alle amatørkunstnere der stolt ønsker at fremvise deres kreative og kunstneriske evner for omverdenen. Igen i år planlægger man at have arbejdende kunstnere på Censurfri i løbet af festugen. På den måde har de ca. 2000 besøgende i løbet af udstillingsugen- mulighed for at komme helt tæt på den kunstneriske og håndværksmæssige formgivning og der ved opleve den kreative proces. Vi håber derfor på, at der igen i år er flere af Censurfri deltagerne der har mulighed for at bidrage med et kreativ indslag på udstillingen i løbet af ugen.

 

Auktion

Censurfri-udstillingen har som sædvanligt Fernisering 2. weekend i august,- dagen efter Randers Festuge starter. Og i år er det lørdag d. 10. august kl. 11,00. Randers Pigegarde går gennem byen og giver åbningskoncert i Fritidscentrets gård ca. kl. 10,30. Og kl. 11,00 er der åbningstale ved Borgmester Torben Hansen samt lederen af Censurfri Janne Celina F. Scheel-Thomsen,- der overtog lederskabet af Censurfri i 2013 efter sin mor- forfatter og multikunstner Lissi F. Scheel-Thomsen. I år har man glæden af at opleve et lækkert musikalsk indslag af Randers Accordion Club ledet af Torben Borch Pedersen. Der vil som sædvanligt være mulighed for en lettere forfriskning på ferniseringsdagen.

Som et nyt tiltag i år, præsenteres Censurfri Auktion- lørdag 17. august kl. 14. Her har 30 tilmeldte kunstnere mulighed for at få et værk under hammeren. Formålet er at forøge salget af værker på Censurfri, og der ved støtte op omkring kunstnernes kreativitet. Ønsker man at være blandt dem som kommer på auktion, foregår det sammen med tilmeldingen til Censurfri. Udstillingen varer som sædvanlig hele Randers festuge, og slutter søndag 18. august.

I år kan man igen finde Censurfri i Kunstguidens juni udgave, som er et særskilt tillæg til Kunstavisen. Kunstguiden udkommer i ca. 13.000 eksemplarer og kan findes på alle turistbureauer og gallerier landet over. Ligeledes kan man på www.censurfri.dk se Silkeborg Regional TVs udsendelser om udstillingen fra tidligere år.

 

I år er det ikke muligt at tilmelde sig på Fritidscentret, men gennem Janne Celina F. Scheel-Thomsen, Lederen af Censurfri på Tlf: 27589975 el. på Censurfri hjemmeside www.censurfri.dk el. på www.facebook.dk – Censurfri Udstilling, el. sende en mail på censurfri@censurfri.dk fra 1. maj – 30. juni.

 

Censurfri Leder Janne Celina F. Scheel-Thomsen. Udstillingen støttes af Randers Kommune.