Skifte til koreanske carambole-arrangører kan koste randrusianeren dyrt

 

Randers er i efteråret vært for verdensmesterskaberne i trebandecarambole, og en af de danske deltagere skulle være Tonny Carlsen – Randers-drengen, der de seneste år har spillet for københavnske Grøndal.

Men som det ser ud lige nu, bliver det et VM uden Carlsen, da han er er truet med udelukkelse fra verdensforbundet UMB, der vil forhindre ham i at spille alle andre steder end i de af UMB godkendte – bl.a. også den danske holdturnering.

Tonny har – sammen med bl.a. en af hans bedste venner og verdens bedste i de senere år, belgiske Frederic Caudron – valgt at sige ja tak til et tilbud fra Korea, hvor folk med mange penge på lommen har stiftet PBA Tours.

Tonny lægger ikke skjul på, at en af årsagerne til skiftet er af økonomisk karakter.

”Med overgangen tl PBA kan jeg næsten leve af det. Det har altid været mit håb og ønske og mål. Men det har jeg aldrig kunnet før,” siger Tonny, der fremover kan se frem til at skulle spille turnering i Korea hver måned og regner med at skulle afsætte otte-10 dage om måneden til at klare forpligtelserne i Korea.

Det kan koste dig karantæne og udelukkelse og farvel til VM i Randers?

”Det er korrekt. Det er, hvad UMB lægger op til, men lad os nu se, hvad det ender med. Jeg håber og tror på en løsning, for der er plads til os alle,” siger Tonny.

Koreanerne havde adviseret UMB og lagt op til samarbejde.

”Koreanerne havde tilbudt UMB at deltage, men da UMB ikke ville være med, lød meldingen fra Korea, at så kørte de da bare selv. Og det gør de så og har allerede 50 spillere i stalden – bl.a. de to belgiere Caudron og Eddy Leppens og så mig,” siger Tonny, der glæder sig til en mere afklaret situation.

 

For meget damp og stress

Han har nemlig haft alt for meget at se til.

”Jo, det kan koste mig VM-deltagelsen i Randers, men jeg kan ikke klare eller nå alting. Tænk lige på, at jeg arbejder hos Vestas, forsøger at skabe mig en solid forretning med mit billardsystem og desuden skal både træne og spille. Jeg har haft alt for meget damp på. Og for meget stress. Og konkurrencemæssigt har det været ulige forhold. Det har været mig som en amatør op mod professionelle. Der er ingen af de bedste i verden, der laver andet end at spille billard. Og nu går jeg chancen for at få samme betingelser som dem. Dérfor satser jeg. Dette her er min chance. Og måske den eneste, jeg får,,,,”

Lyder det fra Tonny Carlsen, der flere gange af verdensstjerner, der har gæstet Randers, er blevet rost til skyerne – bl.a. Caudron og helt tilbage til det første VM i Randers i 2002 af den belgiske legende Raymond Ceulemans.

”Han kan blive verdensmester en dag, men det kræver, at han koncentrerer sig udelukkende om billard,” har både Ceulemans og Caudron sagt på besøg i Randers.

Nu får Carlsen muligheden.

Og så skal det blive spændende, om de to belgiske verdensstjerner får ret.

Spændende bliver det også, om Tonny kan få sit billardsystem, som er helt unikt, ud på markedet i Korea.

Muligheden er der, for interessen for carambole er stor.

”Fem millioner koreanere spiller trebandecarambole, og tre tv-kanaler sender carambole syv dage om ugen. Jo, der er basis for at satse på at få solgt noget derude,” håber Carlsen, der har VM-sølv i 2000 efter finalenederlag til hollandske Dick Jaspers som bedste individuelle VM-resultat.

I 2001 besejrede han Raymond Ceulemans i indledende gruppe for så derefter at tabe til den dengang 64-årige Ceulemans i semifinalen. Senere vandt belgieren også finalen.