De bedste motocross-kørere til start på Honda Park på søndag

Sportschef i Randers Motorsport Mikkel Caprani glæder sig til afviklingen af anden afdeling af årets danske mesterskaber i moto-cross, der køres på Honda Park i Randers på søndag 5. maj.

Randers Motor Sport har flere lokale kørere med i de forskellige klasser blandt andet Glen Meier, der i den første afdeling i Næstved sluttede på en samlet andenplads.

Stort set alle de bedste danske kørere stiller til start på Honda Park.
”Det er altid for lokale kørere vigtigt at kunne vise sig frem for et lokalt publikum, og talentmassen i Randers Motor Sport er stor takket være et godt samarbejde med Randers kommune. Jeg ved, alle kørere glæder
sig til at køre i Randers, for det er en super bane med alle de udfordringer, man kan ønske sig, så publikum får sig en på opleveren,” griner Mikkel og kommer ind på de klasser, der kører i Randers.
”MX 1 klassen er den, vi kalder kongeklassen, og her kan folk glæde sig til et stærkt felt med Nichlas Bjerregaard som forsvarende mester. Ny i klassen er Jakob Kjær Nielsen, der viste storform i Næstved. I feltet er også veteranen Kim Sørensen og Stefan Kjer Olsen, så vinderen i denne klasse er ikke givet på forhånd,” mener Caprani.

Lokale kørere, der skal suge erfaring til sig i denne klasse, er Anders Kirial, der blev nr. 25 samlet i første DM-afdeling i Næstved og på hjemmebane kan komme længere op.

”Nikolaj Peter Elmose ligger samlet nr. 27 og er i år at finde på stor motorcykel, der kræver noget tilvænning, mens Michael Østergaard er nr. 32, og de tre får alle en hård dag på kontoret,” lyder det fra sportschefen.

Meier blandt favoritterne

I MX2-klassen var den forsvarende mester Mathias Jørgensen til start i Næstved, men skal køre resten af året i USA og kommer ikke hjem til flere DM-afdelinger.

Han vandt i Næstved samlet foran Glen Meier, der har været en oplevelse i starten af sæsonen og har vist, at han skal regnes som en af favoritterne til DM.
Mads Sjøholm fra Sønderborg bliver en af hans væreste konkurrenter på hjemmebane.

Nicklas Haagensen fra RMS har længe haft potentialet til toppen af denne klasse.

”Vi håber, han folder sig ud i år,” siger Caprani.

Haagensen blev samlet nier i Næstved. Kasper Bæk Iversen og Line Dam er også lokale kørere i denne klasse.

”Men Line er ikke med i Randers søndag, da hun skal køre EM i udlandet,” siger Mikkel Caprani, der har sin søn Tobias med i juniorklasse.

”125 juniorklassen er en superklasse for de kørere, der endnu ikke er helt klar til de store maskiner.

Tobias Caprani blev efter en længere skadespause samlet nr. 11 i Næstved og havde ikke kørt ret meget inden første DM-afdeling. RMS har også Benjamin Bruun Jelle, Benjamin Padkjær og Mike Kristensen med i denne klasse.

 

FAKTA

Anden afdeling af Seven DM Motocross-serien køres søndag 5. maj på Honda Park med start kl 11.20

Læs mere på dmmotocross.dk.

 

Sten i maven og så flyvende

DM-motocrosssæsonen2019 blev skudt i gang i Næstved med årets første afdeling af Seven DM motocrossserien.

Dysten mellem forsvarende mestre og nye udfordrere gav publikum masser af action og spænding lige fra start, og det samme bliver uden tvivl tilfældet, når Randers Motor Sport på søndag 5. maj på Honda Park afvikler anden DM-afdeling.

Her vil M2-klassen med Glen Meier fra RMS i startblokkene være det mest spændende, idet Glen efter første afdeling er på andenpladsen e3fter en heatsejr og en tredjeplads kun overgået af den forsvarende mester Mathias Jørgensen, der overraskende stillede til start.

Glen Meier kæmpede lidt i første heat efter at være blevet ramt i maven af en sten, men kom alligevel ind som 3’er. I andet heat var Meier flyvende og tog en sikker heatsejr, hvilket gav ham en samlet andenplads på dagen.

Glen Meiers klubkammerater Nichlas Haagensen og Line Dam blev henholdsvis nr. ni og 26 på dagen.