Talentskolen på Randers Egnsteater vokser lige så stille – og nu er holdene klar med deres afgangsforestillinger

 

De er flere, end de plejer, på Randers Egnsteaters Talentskole. Skolen for unge teatertalenter, der normalt består af et grundhold og et talenthold, har oplevet så stor søgning, at grundholdet er blevet delt i to. De to grundhold samlet dog på scenen, når skolens linjer præsenterer deres afgangsforestillinger i maj.

Efter at have beskæftiget sig indgående med klassisk grundtræning har eleverne på grundholdet siden januar prøvet kræfter med absurd teater. Det har været både sjovt og lærerigt for eleverne at stifte bekendtskab med denne ganske krævende genre. Og efter at have fordybet sig på de to hold, samles eleverne nu til én stor absurd forestilling, ”Hvor bliver han af?”, under instruktion af deres underviser, Lilje Windbirk.

Leder af Talentskolen, Tine Eibye, fortæller, at det er et krav for at gå på grundholdet, at man indgår dedikeret og engageret i teaterundervisningen.

”Det lever dette hold fuldt ud op til. Med talent og stor energi har de udviklet en enestående ensemble-ånd, der har været det perfekte udgangspunkt for en forestilling, hvor alle har hovedrollen,” siger Tine Eibye.

 

Talenter i karrusellen

De ni elever på talentlinjen, der har været igennem en optagelsesprøve for at komme ind, er i år blevet kastet ud i en svingom med kærligheden i Arthur Snitzlers ”Kærlighedskarrusellen”. Manuskriptet i sin oprindelige form er blevet skåret i og tilpasset de ni unge mennesker som alle har noget på hjerte i et møde med “den anden” på scenen. Det har været disse møder, og det at “ville nogen noget”, som har været omdrejningspunktet i undervisningen siden nytår.

Talentlinjen har haft skuespiller Kirsti Kærn som grundlærer og instruktør og desuden fået undervisning i en lang række specialist-workshops, hvor holdet har arbejdet med nogle af Danmarks mest anerkendte undervisere inden for scenekunsten. Nu står holdet klar til at præsentere forestillingen ”Kærlighedskarrusellen”, hvor publikum får mulighed for at opleve de unges stærke fælles og individuelle niveau.

”Eleverne på Talentlinjen har igen på denne årgang arbejdet intenst med skuespillertræning. Det er skønt at se de unge talentelever forløse dette arbejde i en forestilling, som får det til at sitre to mennesker imellem,” siger Tine Eibye.

 

Alle har mulighed for at opleve afgangsforestillingerne, og billetterne er gratis. De skal blot bookes på randersegnsteater.dk.

Grundholdet præsenterer ”Hvor bliver han af?” 14. maj kl. 19.30, og Talentlinjen kan opleves i ”kærlighedskarrusellen” 22. 23. og 24. maj klokken 19.30.