Jeppe Morell mod den finsk-cubanske topbokser Dayron Lester om IBF Baltic-titlen

 

Danish Fight Nights store “Jørgen (Gamle) Hansen Memorial”-boksegalla den 15. juni i Arena Randers kommer til at byde på et brag af en kamp i letsværvægt.

Det danske boksehåb Jeppe Thorbjørn Morell får den 15. juni chancen for at vinde sin første titel og ikke mindst bryde igennem til verdenseliten, når han møder den cubanskfødte boksekunstner Dayron Lester fra Finland.

Der er tale om en nervepirrende matchning, der gælder IBF Baltic-titlen, som Jeppe Morell også boksede om i 2018 mod svenskeren Sven Fornling, hvor den danske højrefodsbokser desværre blev stoppet på grund af en uheldig og meget blodig øjenskade.

“Det er på tide, at jeg får en titel. Nu skal jeg gøre det arbejde færdigt, som jeg ikke fik gjort færdigt mod Fornling. Det bliver om den samme titel, dog mod en anden modstander. Nu handler det om at få bæltet hjem for enhver pris. Om det så skal koste mig et øje. Jeg er klar til at ofre alt for at vinde og erobre denne titel,” siger Jeppe Morell om den nye titelchance, som han har tænkt sig at udnytte.

Dayron Lester har 11 sejre i 13 kampe med syv knockoutsejre. Han er pt. nummer 53 på BoxRec’s uafhængige computerrangliste og dermed hele 34 pladser bedre placeret end Jeppe Morell. Vinderen vil derfor næsten med garanti stryge et pænt stykke ind i Top 50 og blive en del af den absolutte verdenselite.

 

Den sværeste til dato

I sin seneste kamp besejrede Jeppe Morell den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta fra Argentina. Men Dayron Lester bliver uden tvivl danskerens sværeste modstander til dato. Sidste år knockoutbesejrede Dayron Lester eksempelvis det finske boksehåb Niklas Rasanen, som pt. er nummer 15 på EU-ranglisten.

I sin seneste kamp for tre måneder siden tabte Dayron Lester yderst knebent på udebane i Tyskland på point, en split decision, til VM-udfordreren Khoren Gevor. Efter kampen hyldede det lokale publikum imidlertid den finsk-cubanske bokser med store klapsalver. Det skyldtes givetvis, at han ligeså godt kunne have fået tilkendt sejren og, at hans indsats og stil var særdeles beundringsværdig.

Den underholdende boksestil har Dayron Lester tillært sig i den stærke cubanske bokseskole. Som amatør var han på det cubanske landshold og vandt blandt andet turneringen “Roberto Balado Cup”. Han var cubansk ungdomsmester og vandt senere bronze ved de cubanske mesterskaber i de voksnes rækker, inden han flyttede til Finland og blev professionel.

Boksearrangementet den 15. juni, som er en hyldest til det danske boksekoryfæ Jørgen “Gamle” Hansen, byder på i alt syv kampe med ikke mindre end tre titelkampe.

IBF Baltic-titlen

IBF Baltic-titlen er en kontinental titel tilhørende det anerkendte forbund IBF, og titlen kan vindes af boksere med licens i følgende lande: Tyskland, Danmark, Sverige, Finland, Litauen, Letland, Estland, Polen og Rusland.

Hvis det lykkes Jeppe Morell at erobre titlen, vil han blive rangeret på IBF’s interkontinentale rangliste, som er den bruttoliste, som IBF typisk plukker fra, når der skal findes nye boksere til forbundets top 15-verdensrangliste, som giver adgang til at bokse om VM-titlen.

Følg Danish Fight Night på Facebook:  www.danishfightnight.com

 

 

Jeppe Morell
Født: 24. oktober 1989 i Ringkøbing, opvokset i byen Tarm

Nuværende bopæl: Aarhus

Højde: 187 cm.

Vægtklasse: Letsværvægt

Træner: Thomas Povlsen i Aarhus

Amatørkarriere: 27 kampe, 22 sejre (alle nederlag sidenhen revancheret)

Debut som professionel: 26. februar 2016 mod Jimmy Owensby

Rekordliste som professionel: 9-2 (3 KO)

Titelkampe: 5. januar 2018 (IBF Baltic). Nederlag på TKO (øjenskade) til Sven Fornling

Uddannelse: Pædagog