Randrusianeren forkæles med kæbedroppende urban kunst, når de to italienske 3D- og graffitikunstnere Etnik og Made514 udsmykker en kæmpe gavl på Spar Nord bygning ved Østervold i Randers City.

Det er et samarbejde mellem, Artmind Gallery samt gruppen for street art i Randers der har gjort det muligt, at få de to streetart kunstnere til Danmark. Hos Randers Kommune bakker man op om ideen, da den passer godt ind i strategien med at få flere oplevelser i Randers City. Maleriet kommer til at pryde den øverste del af Østervold på gavlen ved nr. 16 ind til Spar Nord, der ejes af Sinding gruppen.  Motivet der er valgt, tager afsæt i Randers´ historie, fortolket af de to kunstnere og har naturligvis fået et twist ind i deres streetart-univers. ”Vi har arbejdet ud fra de arkitektoniske detaljer fra det gamle centrum, Sct. Mortens Kirke og de gamle huses tekstur, der minder om vandet og laksen – som Randers er kendt for. Vikingetiden er der også blevet plads til, da der i maleriet er runer som er et symbol på oprindelsen. Vi håber, der vil komme mange reaktioner fra folk i Randers, men vi håber og tror på at det vil blive taget godt imod. Vi er selv rigtig stolte over det resultat, der er nået, siger Alberto Capozzi.

Du kan opleve Etnik og Made514 udsmykke gavlen på Spar Nord – Østervold 16 fra d. 24. maj til 1. juni.
Alle interesserede er velkomne

Gavlmaleriet bliver finansieret af en del fra puljen på én million kroner, som byrådet i forbindelse med vedtagelsen af budget 2017 har afsat til at understøtte midtbyen som attraktivt handelsområde. Dernæst af flere lokale sponsorater som har været med til at projektet kan lykkes. Tak til, Hotel Randers, Bistroteket, Cafe Kreds, Bagels Bucks, Cito-Stillads, forskalning & materialeudlejning, Madekspressen, William skilte, Kronjyllands maler forretning, Sinding Gruppen.

Gruppen street art i Randers, udspringer sig af forskellige personer, der har det tilfælles, at gøre Randers endnu mere oplevelsesrig via forskellige Street art på vægge og gavle. Derfor håber gruppen på, at dette gavlmaleri er det første af mange. Gruppen arbejder til dagligt i forskellige brancher, men har til sammen ønsket om at sætte en ny og spændende form for kunst i Byens gader.

Gruppen består af:
Karina Høgholm
Maria Gimm feltendal
Peter westphael
Line Harvej
Anne Iversen
Nikolai Kaad
Mette Bræmer-jensen

Ved spørgmål til projektet, kontakt da Line Harvej, på tlf: 22453481 enogenheldel@gmail.com eller midtby koordinator Anne Iversen, Tlf. 8915 1557