Fra mandag 27. maj bliver det lettere at parkere på de kommunale parkeringspladser i Randers. Det kræver blot, at bilisterne husker deres nummerplade. Så slipper de for at gå tilbage til bilen med en parkeringsbillet

 

Efter test af automater med nummerpladeindtastning på flere kommunale parkeringspladser, bliver de nu også indført på de resterende kommunale betalingspladser. Systemet fungerer godt, hvis man spørger Stine Hedegaard, trafikplanlægger i Randers Kommune:

“Vi har testet systemet flere steder i byen, og vi oplever, at folk har taget godt imod det,” fortæller Stine Hedegaard.

Automaterne virker på den måde, at bilisterne betaler med kort eller mønter, som de plejer, og derefter indtaster de deres nummerplade, som bliver registreret digitalt. Derefter går betalingen igennem, men automaterne udskriver ikke en p-billet til forruden af bilen, da bilen er registreret i p-vagternes system via nummerpladen. På den måde slipper bilisterne for gå-turen tilbage til bilen for at lægge en p-billet i forruden.

Det er stadigvæk muligt at få udskrevet en kvittering. Tjekker du ind med betalingskort, skal du huske at tjekke ud igen, inden du forlader pladsen.

“Som en hjælp til bilisterne sætter vi en prøveautomat op i kundecentret på Laksetorvet fra den 24. maj og et par uger frem. Her kan interesserede prøve de nye automater og få hjælp til, hvordan det nye system virker,” forklarer Stine Hedegaard.

Det er stadigvæk muligt at betale for parkering via en af de tilgængelige parkerings-apps. Når bilisterne vælger denne løsning, slipper de helt for at finde en parkeringsautomat, fordi betalingen foregår via telefonen.