Der bliver både Beatles-musik, børneteater og medskabende kunst, når ”Børneteaterfestival med kunstprogram” løber af stablen ved Randers EgnsTeater 15. og 16. juni

 

Et af højdepunkterne til den kommende børneteaterfestival ved Randers EgnsTeater bliver en helt særlig hyldest til det legendariske engelske band The Beatles. Fire musikere og en danser fra det spanske kompagni La Petita Malumaluga sørger for, at den kommende generation bliver introduceret til den fantastiske musik, når de spiller ”Beatles for Babies”.

Man skal dog ikke lade sig snyde af navnet, for hele familien kan få noget ud af det. Forestillingen har været på turné i det meste af verden, men det er første gang, den kan opleves i Danmark. I et varmt og legende univers bliver de store hits spillet på klassiske instrumenter, mens de små børn bliver inviteret helt tæt på de udøvende musikere.

Billetsalget til ”Beatles for Babies” og de øvrige forestillinger på festivalen er i fuld gang, og flere er næsten udsolgte. Billetterne er ganske gratis, men skal stadig bookes til de teaterstykker, der spiller i teatrets sale.

 

Oplevelser uden billetter

Selv om en del af teaterforestillingerne kræver billetter, er der også masser at opleve uden. I nogle store udendørs kunstinstallationer arrangeret af Randers Kunstmuseum kan børnene være medskabere af kunsten. Blandt andet i det mange meter lange værk ”For Enden Af Regnbuen” af kunstneren Rune Fjord. Her kan børnene være med til at udforske regnbuens farver i et åbent lyslaboratorie. Værket udvikler sig i løbet af festivalen og bliver til sidst til en imponerende gengivelse af en regnbues mange nuancer.

Heller ikke de forskellige gadeteatre kræver billetter. På pladsen foran egnsteatret kan man flere gange i løbet af weekenden opleve den italienske Fausto Barile og hans lille teater i maven. En intim teateroplevelse, som han bevæger sig rundt med blandt publikum på pladsen. Om lørdagen står den på Uppercut Danseteater med ”Twins”, og om søndagen kan man opleve den ekvilibristiske Paolo Nani og hans noget specielle klovn i forestillingen ”Jekyll on Ice”.

 

Åbning med overraskelse

Festivalen begynder lørdag klokken 10, hvor det hele skydes i gang med et musikalsk og festligt åbningsshow. Her byder festivalen på en helt særlig overraskelse i anledning af, at det er Valdemarsdag og hele 800 år siden, at Dannebrog efter sigende faldt ned fra himlen.

Festivalen henvender sig primært til børn fra 0 til 10 år og deres familier. Billetter til udvalgte teaterforestillinger er gratis men skal bookes på randersegnsteater.dk. Festivalen er en del af Kulturregion Midtjyllands store kulturfestival Genopdag.

”Børneteaterfestival med kunstprogram” finder sted lørdag og søndag kl. 10 til ca. kl 17. Festivalen er arrangeret af Randers EgnsTeater i Samarbejde med Randers Kunstmuseum.