Ved folketingsvalget i sidste uge fik Randers hele tre lokale politikere valgt til det nye folketing

 

Da politikere ofte ikke bor i det område, hvor de er opstillet, er det lidt et særsyn med hele tre lokalt bosatte folketingsmedlemmer, og det vil være et stort aktiv for Randers i den kommende periode. Det er lettere både for de tre politikere, men også for kommune, erhvervsliv og borgere, når der er den nære sammenhæng mellem vælgerne og Christiansborg.

Man kan sige, at hele valgsystemet i Danmark (og flere andre lande) er baseret på, at netop hvert område bliver repræsenteret, men ofte nytter det ikke noget, hvis de lokale partiforeninger har valgt en kandidat, der af arbejdsmæssige, personlige eller politiske grunde bor langt væk fra valgområdet. De kommer derfor naturligt ikke i det lokale område ret ofte. Men disse tre politikere kan du alle møde jævnligt på gaden i Randers.

De tre valgte politikere er:

  • Tidligere borgmester i Randers, Venstre-manden Michael Aastrup Jensen, der kom på Top 25 over største stemmeslugere i Danmark. Aastrup fik et flot valg, både i det lokale område men også i de nære kommuner.
  • Derudover har Malte Larsen overtaget det lokale socialdemokratiske mandat, hvor valgstrukturen ellers kunne risikere at medføre, at der slet ikke kom en lokal socialdemokrat ind. Eller at byen kunne være heldig med to.
  • Endelig er der fuldstændigt nyvalg til SF’eren Charlotte Broman Mølbæk, som mange måske kender fra byrådet i Randers, hvor hun som eneste SF’er i byrådet har været på hårdt arbejde. Hun kan nu glæde sig over at blive en del af en større SF-gruppe. Charlotte Mølbæk udtræder i øvrigt i den forbindelse af byrådet i Randers for at holde fokus på arbejdet i Folketinget.