Randers Regnskov vil med en støtte på 16 mio. kr. fra Nordea-fonden opbygge en ny attraktion, ”Tidsrejsen”, så man fremover kan opleve natur og kultur på en helt ny måde på tværs af by og land. Attraktionen åbner 13. maj 2021 – en måned før regnskovens 25 års jubilæum

 

Tidsrejsen bliver en helt ny måde at opleve historiens vingesus på. I en udendørs attraktion på Randers Regnskovs område, vil man gå på oplevelse igennem de fantastiske landskaber, der gennem tiden har været i Danmark, bl.a. et istidslandskab, hvor hyæner har nedlagt en mammut. Udstillingen guider også gæsterne ud til helt konkrete lokaliteter i Randers Kommune, hvor man kan opleve spor fra fortiden. Sådan vil lokal naturhistorie blive fortalt med levende dyr gennem udstillingen.

Randers har 23 millioner år på bagen og det er den fortælling man vil give endnu flere turister i Randers og omegn, samt indbyggerne i kommunen.

Museum Østjylland understøtter fortællingerne med sin enorme viden om det historiske, og Randers Kommune bidrager blandt andet med aktiviteter i naturen for alle interesserede.

 

Samarbejde

Tidsrejsen opbygges i samarbejde med Randers Kommune og Museum Østjylland. Formålet med Tidsrejsen er at inspirere de flere hundrede tusinde gæster, som Randers Regnskov årligt har besøg af til at få lokal naturhistorie helt ind under huden.

”Med den nye attraktion går vi, som et zoologisk anlæg, helt nye veje i forhold til at formidle både lokal natur og dansk landskab”, fortæller en begejstret regnskovsdirektør, Henrik Herold.

”Tidsrejsen vil inspirere flere danskere til at komme ud i det fri og opdage, hvor fantastisk og varieret Danmarks dyre og planteliv har været igennem tiden. tilføjer Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv. Med stærke kompetencer fra Randers Regnskov, kommune og lokale naturvejledere bliver projektet et fyrtårn for lokalt samarbejde om natur- og kulturformidling,”
Også Randers Kommunes borgmester Torben Hansen er meget tilfreds:
”Hvis man ved, hvor man skal kigge og gå hen, kan man i naturen omkring Randers finde spor helt tilbage fra før istiden. Et vigtigt mål med Tidsrejsen er netop, at flere får mulighed for at opleve og fordybe sig i den natur og kultur, som er lige uden for vores vinduer. Og jeg håber med endnu mere viden om vores fantastiske naturhistorie, kan animere børn og unge til at passe endnu bedre på vores natur”.

 

Danmarkspark nedlægges

”Med støtten fra Nordea-fonden bliver Tidsrejsen nu en realitet. Vi planlægger første spadestik, når vi har overstået højsæsonen”, fortæller Henrik Herold, der ser en spændende og travl tid i møde indtil attraktionen åbnes i 2021.

Tidsrejsen skal placeres i Danmarksparken, der bliver delvis nedlagt. Man bevarer dog bondegården og Naturtalentscenen. Rejsen af parken lægges ned og her vil der rejse sig en levende turistbrochure – både menneskeligt men også digitalt. Der vil være rester af mamutter og en flig af neanthertalen kort sagt alt godt fra de sidste 23 millioner år.

Tidsrejsen strækker sig fra urtid, skovtid, historisk tid og fremtid. Her vil både Dalbyover, Fussingø, Randers Midtby og Randers Regnskov samt museum Østjylland være en integreret del af tidsrejsen.

Tidsrejsen kommer samlet til at koste 23 mio. kr., hvoraf Nordea-fonden støtter med godt 16 mio. kr., imens Randers Regnskov og Randers Kommune egenfinansierer med hver ca. 3,5 mio. kr. Oplevelsen bliver Randers Regnskovs største udvidelse siden åbningen af Sydamerikadomen i 2003.